Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
schaamte om sekstoys
26 juni 2018

Dit zijn de meest gestelde vragen aan een sekstherapeut

Waarom vrijen we – vrijwel – nooit meer? Hoe krijg ik eigenlijk een orgasme? Waarom is hij ineens impotent? Een sekstherapeut geeft antwoord op veel gestelde vragen.

Ben ik normaal?

Of het nou gaat om verlangens, wel of geen zin hebben in sex of de grootte van de penis of schaamlippen, iedereen vraagt zich af of andere mensen dat ook hebben/willen/doen.

Zij: hoe krijg ik een orgasme?

Als je nog nooit een orgasme hebt gehad, kun je het leren. Dat kost tijd, geduld en oefening maar gelukkig is dat oefenen hartstikke leuk. Zeker als je er een fijn seksspeeltje bij pakt.

Hoe bezorg ik mijn geliefde een orgasme?

Dat kan alleen je geliefde je vertellen, maar eigenlijk is een orgasme niet iets wat je krijgt van iemand, het is iets wat je jezelf geeft.

Waarom heeft mijn partner nooit meer zin is sex?

Soms doe je het drie keer per week, soms drie keer in zes maanden. Als je seksleven volledig is opgedroogd, en je elkaar meer als huisgenoten dan als geliefden gaat beschouwen, is het misschien tijd om te kijken wat het onderliggende probleem is. Er kunnen veel oorzaken zijn voor een verminderde seksdrive, van een lage testosteronspiegel tot depressie en stress.

Is onze relatie te redden nadat hij/zij me heeft bedrogen?

Als een koppel in therapie gaat, is dat vaak omdat een van de twee heeft ontdekt dat de ander is vreemdgegaan. Vaak is er dan een heleboel woede, pijn, schaamte, schuldgevoel en angst dat de relatie op klappen staat. Het is mogelijk om een relatie na ontrouw weer op de rit te krijgen, maar het kan ingewikkeld zijn. Beide partijen moeten bereid zijn eerlijk te zijn en in de spiegel te kijken.

Hoe houden we ons seksleven leuk?

Zoals veel dingen die de moeite waard zijn, heeft een goed seksleven tijd en aandacht nodig. Het gebeurt niet zomaar. Het idee dat je moeite zou moeten doen voor je seksleven lijkt een teken dat er iets mis is met je relatie, maar niets is minder waar. Je moet als team samenwerken om het spannend te houden. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe standjes uitproberen, een rollenspel, een vrijpartij plannen tijdens drukke periodes. Het belangrijkste blijft: communiceren over je wensen en verlangens, ook als die veranderen.

Hij: Is er iets te doen aan mijn impotentie?

Als een man moeite heeft met het krijgen van een erectie, kan hij in een negatieve spiraal van onzekerheid terechtkomen waardoor het probleem alleen maar groter wordt. Eerst moet worden onderzocht of er een gezondheidsprobleem aan ten grondslag ligt en kunnen er eventueel medicijnen zoals Viagra worden voorgeschreven. Is het psychisch dan zijn er technieken om meer zelfvertrouwen te krijgen, bijvoorbeeld mindfulness en cognitieve gedragstherapie.

bron Huffington Post / Saar Magazine

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Goed nieuws voor singles: één ‘seksbuddy’ hebben mag

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de richtlijnen vanwege...

Een op zes Nederlanders heeft vaker seks door corona

Maar liefst zeventien procent van de Nederlanders heeft vergeleken bij de...

Intimiteit en seks in corona-tijd : wees bewust van het risico

Omdat intimiteit en seks ook een levensbehoefte is voor iedereen die...

De aantrekkingskracht van de buitenlandse man

We zijn allemaal weleens een buitenlandse man tegengekomen waar we een...

5 stappen naar een goede seksuele gezondheid

Er zijn vijf belangrijke stappen die je kunt nemen om je...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie