interactie bij kop koffie

Dit zijn dé koffie hotspots voor een eerste date

Nederlanders zijn de grootste koffiedrinkers van de wereld, het is daarom geen verrassing dat de activiteit koffiedrinken vaak wordt gekozen voor een eerste date. En waar kan deze koffie date het beste plaatsvinden? Datingplatform Pepper zocht het uit.

 Zaterdagmiddag

Uit onderzoek van Pepper onder duizenden singles blijkt dat een eenvoudig kopje koffiedrinken nog altijd onverminderd populair is. Volgens een kwart van de singles is de zaterdagmiddag het beste moment voor een koffiedate.  Door in de middag te beginnen kan de date zo kort of uitgebreid mogelijk worden gemaakt, afhankelijk van hoe de date verloopt.  Succesvolle date? Dan kan er vanuit een espressobar of cafeetje gemakkelijk een vervolg aan worden vastgeplakt, bijvoorbeeld met een lunch of een museumbezoek. Indien de koffie date tegenvalt kan na één kopje koffie de jas weer aan.

Favoriete activiteiten

Andere favoriete activiteiten voor een eerste date zijn een drankje drinken, een terrasje pakken of iets actiefs doen. Het weekend wordt verkozen boven doordeweekse dagen voor een date: 63% van de mannen en 67% van de vrouwen plant zijn of haar date het liefst in het weekend. Verder blijkt dat 41% van de singles ruim de tijd neemt om hun date te leren kennen: 56% van de mannen en 52% van de vrouwen geeft aan dat de ideale date het liefst een paar uur duurt.

Hotspots

Waar kun je het beste terecht voor een koffie date? Volgens Pepper singles zijn onderstaande hotspots de beste koffie plekjes per stad:

Den Haag: Bagels & Beans

In Den Haag kun je bij 5 Bagels & Beans terecht. Favoriet is de unieke Bagels & Beans gevestigd in boekhandel Van Stockum op de Spui.

Amsterdam: Coffeecompany

Voor een eerste afspraakje kun je in Amsterdam naar de Coffeecompany. Lekker vertrouwd én goede koffie!

Rotterdam: Café Brasserie Dudok

Dudok is een echte stadsbrasserie die de kunst, cultuur en alle bewoners van Rotterdam omarmt. Dudok is een fijne en levendige ontmoetingsplek voor een lekker kopje koffie.

Den Bosch: De Verkadefabriek

Niet alleen perfecte ontmoetingsplek voor een koffiedate in Den Bosch, maar ook ideaal voor als je met je date een film, theater, cabaret, dans- of muziekvoorstelling wilt zien.

Eindhoven: De Vooruitgang

De Vooruitgang is dé huiskamer van Eindhoven, daar waar elke Eindhovense helemaal thuis is. Een goede sfeer voor een eerste date.

Enschede: Bagels & Beans

Niet alleen heerlijke cappuccino’s en lattes in leuke kopjes, maar ook een gezellige, losse sfeer: ideaal voor een eerste date!

Haarlem: Anne & Max

Ann & Max is een heerlijk koffietentje met fijne kaart, probeer bijvoorbeeld het ontbijtje ‘een goed begin…’. Toepasselijk!

Nijmegen: Bagels & Beans

In de oudste winkelstraat van Nederland vind je de lekkerste cappuccino’s, vers belegde bagels en sapjes bij Bagels & Beans.

Utrecht: The Village Coffee & Music

The Village combineert twee van de beste dingen in het leven: koffie en muziek. Check hun kalender voor live acts.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.