eerste date afknapper
5 November 2015

Dit zijn dé grootste afknappers van mannen en vrouwen

We roepen allemaal dat het in de liefde uiteindelijk om het innerlijk gaat maar intussen zijn er natuurlijk wel een paar dingen die je in het achterhoofd moet houden als je een nieuwe liefde wilt versieren. Een vreselijk slechte adem, geen goede manieren of gebrek aan gevoel voor humor zijn enkele onderdelen die garant staan voor een afwijzing.

Studie naar afknappers

Op de Western Sydney University en de University of Florida hebben ze verschillende studies uitgevoerd om na te gaan wat de grootste afknappers zijn bij mannen en bij vrouwen. Over het algemeen kwamen ze te weten dat vrouwen meer afknappers hebben dan mannen. Mensen die nogal een hoge dunk hebben van zichzelf, die kennen ook meer struikelblokken.

Grootste afknappers

In één studie moesten 92 deelnemers aangeven wat de grootste afknappers waren voor een korte maar ook voor en lange relatie. Wat blijkt? Mensen die op zoek zijn naar een vaste, duurzame relatie, nemen de benen als hun nieuwe vlam woedeaanvallen heeft, onbetrouwbaar is of van meerdere walletjes eet.

Eerste afspraakje

Mensen die niet per se een serieuze relatie willen, maar nog in de datingfase zitten zijn ietwat oppervlakkiger en gruwelen van een slechte adem en slechte hygiëne. “Wie op zoek is naar een avontuurtje en een tandenborstel heeft, slaagt er dus hoogstwaarschijnlijk wel in om een tijdelijke (bed)partner te scoren,  zei Gregory Webster, professor sociale psychologie aan de University of Florida, tegen The Wall Street Journal.

Negatieve karaktertrekken

In een tweede studie moesten 5.541 vrijgezellen negatieve karaktertrekken opsommen en aangeven op welke eigenschappen ze afknappen als ze op zoek zijn naar een serieuze relatie. Volgens de onderzoekers gaven zowel de mannen als de vrouwen gelijkaardige antwoorden: slordig en lui zijn, zijn de grootste afknappers. Te veel aandacht vragen sluit de top drie af. Terwijl vrouwen een man zonder gevoel voor humor onaantrekkelijk vinden, laten vrouwen met een laag libido een slechte indruk achter bij mannen. Daarnaast vinden mannen het ook bloed-irritant als vrouwen te veel praten.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Deze vier kenmerken verbinden mensen op relationeel vlak

Het zoeken en vinden van liefde hangt af van het vermogen...

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote...

Is je date een match?

Wist je dat je met behulp van astrologie al een idee...

Als je deze eigenschappen hebt ben je relatiemateriaal

Wij vroegen verschillende mensen waarnaar zij op zoek in een relatie...

Dit is een mega afknapper in bed volgens je horoscoop

De sterren vertellen wat jouw grootste afknapper is tijdens de vrijpartij...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie