internet op vakantie

Dit zijn de 5 meest gegoogelde reisvragen én antwoorden

Er zijn van die simpele reisvragen waar zelfs de meest doorgewinterde reiziger het antwoord schuldig op moet blijven. Belegde broodjes van thuis bijvoorbeeld, mogen die nu mee in het vliegtuig of niet? Skyscanner deed onderzoek naar de meest gegoogelde reisvragen aller tijden, onder Nederlanders. En dit zijn de antwoorden…

  1. ‘Wat mag er mee in de handbagage?’

Altijd lastig, wat mag wel en niet mee in je handbagage? In tegenstelling tot wat veel mensen denken mogen etenswaren gewoon mee. Zelfs fruit en vleeswaren. Al verschillen de regels per land, waardoor je in de VS bijvoorbeeld geen ham mag meenemen. Zorg er daarom voor dat je het opgepeuzeld hebt vóór je landt of gooi het direct weg bij aankomst. Zo voorkom je invoerproblemen. De regel voor vloeistoffen zal inmiddels bekend zijn. Maar we herhalen: vloeistoffen mogen mee, zolang de verpakkingen niet groter zijn dan 100 ml, het geheel niet meer is dan 1 l. en alles in een afsluitbaar plastic zakje zit. Scherpe voorwerpen zoals messen en scharen zijn vanzelfsprekend niet toegestaan, tenzij de bladen korter zijn dan 6 cm. Een nagelschaartje meenemen is dus geen enkel probleem.

  1. ‘Wat te doen in…?’

‘Wat te doen in…?’ is een veel gegoogelde vraag onder reizigers. Binnen Nederland is Rotterdam zeer in trek. Bekijk dit artikel voor de tien leukste hotspots. Buiten Nederland blijft Londen favoriet. Meer weten over jouw bestemming? Neus eens rond op onze community of schaf een van onze magazines of inspiratieboeken aan in onze webshop.

  1. ‘Hoe lang is een paspoort geldig?’

Een Nederlands paspoort is tien jaar geldig voor personen ouder dan achttien jaar. Voor personen jonger dan achttien jaar is het paspoort vijf jaar geldig. Hetzelfde geldt voor een identiteitskaart. Check sowieso altijd ruim voor vertrek hoe lang je paspoort nog geldig is. Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan.

  1. ‘Wanneer kan ik het beste vliegtickets boeken?’

Over het algemeen geldt: vliegen buiten het hoogseizoen is goedkoper. Een vlucht boek je dus het beste voor het laagseizoen, gemiddeld acht weken van tevoren. Begin op tijd met kijken, houd speciale aanbiedingen in de gaten en wees flexibel met je data. Met een beetje geluk kom je zelfs een error fare tegen. Bepaalde bronnen wijzen dinsdagmiddag om 15.00 uur aan als beste dag en tijd om te boeken. Wij hebben echter nog niet kunnen vaststellen of het daadwerkelijk voordeliger is.

  1. ‘Waarom rijden ze in Engeland links?’

Je rijdt de ferry uit in Engeland en plots word je rechts ingehaald. Lastig… Maar waarom is dat zo? Het gebruik om links te rijden stamt nog uit de tijd van de paard en wagens. Het mennen van het paard werd met links gedaan, zodat rechts vrij was voor het zwaard. De koetsen hielden links aan, zodat eventuele vijanden aan de kant van het zwaard moesten passeren. Napoleon voerde later rechts rijden in, maar Engeland hield voet bij stuk waardoor zij – en de voormalige Britse koloniën – tot op de dag van vandaag links rijden.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!