slapende vrouw

Dit zegt je slaaphouding over je persoonlijkheid

Slapen is niet alleen goed voor de gezondheid, ook de manier waarop je slaapt kan invloed hebben op lichamelijke klachten. We slapen allemaal op een andere manier. De één vindt het fijn om op een hard matras te liggen terwijl de ander liever in een zacht waterbed ligt.

We kunnen slapers in 3 verschillende categorieën verdelen:

  • Rugslapers
  • Buikslapers
  • Zijslapers.

We brengen zo’n 33% van ons leven slapend door. Slapen is daarom ook niet voor niets heel belangrijk voor de gezondheid. Zo kan slaapgebrek je geheugen, concentratievermogen, reactiesnelheid, besluitvaardigheid, je emoties én je fysieke gezondheid aantasten.

 

 

Rugslaper
Ben jij een rugslaper? Dan heb je geluk want dit is de beste slaaphouding voor je gezondheid. Op je rug liggen is namelijk goed voor je ruggengraat. Het enige nadeel is wel dat je (partner) er sneller van gaat snurken.

Zijslaper
De meest voorkomende slaappositie is de zijslaper. Als zijslaper kun je echter wel arm- en beenklachten ontwikkelen, omdat je continu op één kant ligt. Op je rechterzij liggen ook nog eens nadelig voor je maagzuur en spijsvertering.

Buikslaper
Het kan nog erger: op je buik slapen is het slechtst voor je gezondheid. Door op je buik te slapen kun je last krijgen van nekklachten en rugklachten.

 

 

Bron: Factaholics

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.