gratis date scoren

Dit zegt het type koffie over jouw date

Afgelopen zondag was het Wereld Koffiedag. Jazeker, dat bestaat. Dat was voor datingsite Lexa aanleiding om in de koffiegewoontes van de singles in Nederland te duiken. Kennelijk zegt het kopje koffie dat die date tegenover je bestelt namelijk heel wat over zijn of haar persoonlijkheid.

Espresso of cappuccino?

Gaat een date voor een espresso, dan heb je een grote kans dat er een vurig en passievol type tegenover je zit. Gaat de voorkeur uit naar een rustiger type? Houd dan de ogen open voor een date die een cappuccino bestelt. Het bestellen van hippe nieuwe koffies kun je maar beter achterwege laten op je eerste date, singles zijn op een date niet bepaald onder de indruk van koffie connaisseurs.

Koffietentje

Afspreken bij een koffietentje voor een eerste date is meestal een prima idee. Ruim de helft van de Nederlandse singles vindt het een goede locatie om voor het eerst af te spreken met een potentiële vlam. Vooral de relaxte sfeer is voor vrouwen (70%) een reden om hier af te spreken. Mannen hebben toch iets minder met de koffiedate. Een kwart van de mannen duikt namelijk liever de kroeg in met zijn date.

Herken het type aan de koffie

De favoriete koffiebestelling van je date geeft een kijkje in zijn of haar persoonlijkheid. Zo bestelt een vurig en zelfverzekerd type het vaakst een pittige espresso (35,7%) en kiezen vrolijke, ‘easy-going’ types het liefst een cappuccino (24,7%). Besteld een date een latte, dan is de kans groot dat hij of zij een rustig en stabiel persoon is (11%).

Doe maar gewoon

Een goede indruk achterlaten op je date? Kies dan voor de ‘gewonere’ koffies, want van een date die een kurkuma latte met extra shot bestelt, raken de meeste single niet onder de indruk. Singles hebben het liefst een gewone koffiedrinker tegenover zich zitten tijdens een date. Als singles op date zijn hebben ze het liefst dat hun date de volgende koffie bestelt:

  1. Zwarte koffie of espresso (23,3%)
  2. Cappuccino (21,2%)
  3. Koffie verkeerd of latte macchiato (9,0%)
  4. Iemand die helemaal geen koffie drinkt (8,8%)
  5. Hippe en trendy koffiespecialiteit (4,1%)

Geen angst voor slechte adem

Van al het koffiedrinken gaat de geur van de adem er meestal niet op vooruit. Maar Nederlandse singles maken zich hier niet druk om. Ruim driekwart van de singles geeft aan geen enkele moeite te hebben met een koffie adem tijdens hun date. Laat die espresso’s maar komen dus!

Opkikker

Opkikkertje nodig vandaag? Kijk dan naar deze gouwe ouwe, geweldig!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam