singlereis seks
3 March 2020

Dit zeggen relatie-experts over de terugkeer van André naar Monique

Na de veelbesproken vakantie op Curaçao draaide de geruchtenmolen op volle toeren. André Hazes maakte daar onlangs op Instagram een einde aan. Het klopt, André (26) en Monique Westenberg (42) zijn weer een stel. Relatietherapeuten zetten vraagtekens bij de stap, maar snappen hem wel. ,,We zijn soms op zoek naar spanning, maar geborgenheid blijkt uiteindelijk belangrijker.”

Liefde

André vormde al jarenlang een stel met Monique. Ze kregen samen een zoontje. In het verleden strandde de relatie al vaker. Maar in november bleek het definitief. André vormde een koppel met Bridget Maasland. Die liefde bleek maar van korte duur. Volgens de twee was alle aandacht van de afgelopen tijd de doodsteek geweest voor de relatie. Ondertussen bleek André het op vakantie-eiland Curaçao alweer goed te kunnen vinden met Monique. Nu is duidelijk dat de volkszanger toch weer samen is met de moeder van zijn kind.

Ongelooflijke stap

André beleefde spannende maanden en iedereen kon er via sociale media van meegenieten. Ook ex-partner Monique. Dat zij vervolgens de 26-jarige André weer met open armen ontvangt, vindt relatietherapeut Jean-Pierre van de Ven ongelooflijk. ,,Dan heb je of geen zelfrespect of je hebt wel héél veel liefde voor de ander”. Toch heeft hij ook bewondering voor Monique. ,,Zij ging door de shit voor het oog van de wereld. Maar ik vraag me af waar ze weer aan begint”, zegt hij. Collega-therapeut Pieternel Dijkstra zegt dat het twee kanten op kon gaan tussen André en Bridget. Waarschijnlijk zette dat Monique aan om te vechten voor de relatie. ,,Het zet de achterblijver op scherp. Ze kon hem echt kwijtraken als het serious business was.” Ze raadt het koppel aan om nu wel goede afspraken te maken. ,,Een knipperlichtrelatie is niet prettig.”

Monique Westenberg laat via een bericht op Instagram weten dat soms mensen even uit elkaar moeten zijn om te beseffen dat ze bij elkaar passen. Net voordat Monique de relatie wereldkundig maakt op haar profiel heeft Bridget Maasland de verliefde kiekjes met André juist verwijderd.

 

View this post on Instagram

I’m your Rock, you’re my Star!

A post shared by ??????? ???̈? (@moniquenoell) on

‘Niet goed voor kind’

André probeert ondertussen ook zijn relatie met Bridget publiekelijk te wissen en heeft alle foto’s van hun verliefdheid van zijn instagramaccount afgehaald. De vraag blijft waarom hij na zijn avontuur met de RTL-presentatrice weer terug is bij zijn oude vriendin waarmee hij in het verleden al vaker relatieproblemen had. Volgens de relatietherapeuten kan het zoontje van André een belangrijke rol spelen. ,,Als je dat kind niet had, gooi je misschien toch eerder de handdoek in de ring. Maar een kind speelt absoluut een rol. Het kan mensen door een moeilijke periode helpen en zorgt voor een sterkere band”, zegt Dijkstra. Van de Ven uit zijn zorgen over het kind: ,,Als je vader er ineens vandoor gaat met een andere vrouw en dan ineens weer terugkomt, dan kan dat hechtingsproblemen veroorzaken.” Ook de tumultueuze relatie tussen André en Monique kan voor problemen zorgen. ,,Het kan van jubelstemming naar verdriet gaan, en weer terug. Het kan wel goed komen hoor, maar dat is geen goed uitgangspunt.”

Práát over Bridget

Relatietherapeut Dijkstra raadt het koppel aan te leren van de hele situatie. ,,Je bent weer wat wijzer en kan de waarde nu misschien beter inschatten. Heb het leuk met elkaar en probeer het af te sluiten.” Van de Ven adviseert het stel ook vooral professionele hulp te zoeken. ,,Nu naar de volgende break-up hollen lijkt me destructief voor iedereen.” Hoewel André de kortstondig relatie met Bridget zo snel mogelijk probeert te vergeten moet de relatie niet onbesproken blijven. ,,Je moet er zeker over praten. Want waarom heeft André daarvoor gekozen?”, vraagt de therapeut zich af.

Thuiskomen

Toch is de hele soap rondom het liefdesleven van Hazes minder op zichzelf staand dan het lijkt. ,,Dit gebeurt wel vaker hoor”, zegt Dijkstra. ,,Dan blijken ze de relatie toch niet ideaal te vinden of het voelt te beklemmend. Dan gaan ze verder kijken en dat kan dan na een tijdje ook tegen vallen. Dan voelt de oude partner als thuiskomen”, zegt Dijkstra. ,,De partner heeft dan nog iets om op terug te vallen.” Van de Ven herkent een patroon, volgens hem leren mensen niet van hun fouten als het op liefdesgebied aankomt. ,,Dan gaan we weer terug en doen we vervolgens precies hetzelfde, dat is liefde.” Ook de reuzensprongen die André maakte op liefdesgebied zijn volgens hem te verklaren. ,,We willen snel in een relatie stappen omdat we alleen zijn willen vermijden.”

Bron AD

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Met grootste liefde wordt meestal niet getrouwd

Het klinkt niet erg romantisch maar een huwelijkspartner kiezen we niet...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie