slapende vrouw
19 October 2018

Dit vertelt jouw slaaphouding over je relatie

Bijna ieder stel heeft zo zijn favoriete slaappositie. Lig jij altijd met je hoofd op de borst van je partner? Of slapen jullie eerder elke nacht meters uit elkaar? Relatie-experte Jane Greer legt uit wat dat vertelt over je relatie.

Lepeltje-lepeltje

Als jij en je partner in deze knuffelpositie slapen, betekent dat vaak dat jullie erg op elkaar lijken en elkaars gewoontes en gedrag overnemen. “Koppels die lepeltje-lepeltje slapen, dragen vaak dezelfde kledingstijl, genieten van dezelfde dingen en doen ook vaak dingen samen”, vertelt relatie-experte Jane Greer.

Hoofd op de borst

Dit is volgens Greer de meest beschermende slaappositie. “Deze positie toont dat de ene persoon zich erg veilig voelt in de armen van de ander. Koppels die zo slapen zien elkaar echt als elkaars steun en toeverlaat en voelen zich zowel fysiek als mentaal gesteund door elkaar.”

Rug tegen rug

“Deze positie toont dat jullie enorm veel respect hebben voor elkaar”, vertelt Greer. “Jullie geven elkaar veel ruimte en voelen je allebei comfortabel als jullie niet bij elkaar zijn, maar tegelijkertijd staan jullie ook altijd klaar voor elkaar.”

Met jullie benen verstrengeld

“Als jullie met jullie benen in elkaar verstrengeld slapen, betekent dat dat jullie elkaar veel ruimte en vrijheid geven, maar anderzijds ook dat jullie verlangen naar meer connectie met elkaar”, aldus Greer.

Al knuffelend met jullie gezicht naar elkaar

Misschien is het al van jullie wittebroodsweken geleden dat jullie al knuffelend in slaap vielen, maar het betekent wel dat jullie écht van elkaar houden. “Stellen die zo slapen, willen niets missen uit het leven van hun partner en delen ook alles met elkaar”, vertelt de relatie-experte.

Met één arm op de rug van de ander

Volgens Greer betekent deze positie zoveel als zeggen: “Ik steun je”. “Door je arm op de rug van je partner te leggen toon je dat je je partner te allen tijden ondersteunt, wat er ook gebeurt.”

Als jullie elkaars hand vasthouden

“Elkaars hand vasthouden terwijl je slaapt, toont dat je voor altijd verbonden wil blijven met je partner”, vertelt de relatie-experte.

Als jullie ver uit elkaar liggen

Als je merkt dat je partner plots verder van je gaat liggen, kan dat volgens Greer wijzen op een probleem in je relatie. “Dat je wederhelft plots meer afstand neemt, kan een teken zijn dat die zich minder comfortabel voelt bij fysieke aanraking. Slapen jullie daarentegen altijd zo, dan betekent het dat jullie allebei veel vertrouwen hebben in de relatie en elkaar veel ruimte gunnen”, besluit Greer.

Bron: HLN

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Door deze standjes slaap je daarna als een roosje

Wist je dat er ook standjes zijn die ervoor zorgen dat...

Een op zeven Nederlanders doet vaker powernap om op te laden

Bijna een derde van de Nederlanders slaapt tijdens deze ‘harde' lockdown...

Een goede relatie met je piekergedachten

De gelukkige piekeraar van Bart Verkuil gaat over de kracht van...

Dit is waarom er meer relaties sneuvelen dan vroeger

Steeds meer relaties overleven het niet. Vroeger was dat anders. Hoe...

We scheiden omdat we denken met iemand anders gelukkiger te zijn

Onze relaties, zowel werk als privé, komen onder druk te staan...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie