slapende vrouw

Dit vertelt jouw slaaphouding over je relatie

Bijna ieder stel heeft zo zijn favoriete slaappositie. Lig jij altijd met je hoofd op de borst van je partner? Of slapen jullie eerder elke nacht meters uit elkaar? Relatie-experte Jane Greer legt uit wat dat vertelt over je relatie.

Lepeltje-lepeltje

Als jij en je partner in deze knuffelpositie slapen, betekent dat vaak dat jullie erg op elkaar lijken en elkaars gewoontes en gedrag overnemen. “Koppels die lepeltje-lepeltje slapen, dragen vaak dezelfde kledingstijl, genieten van dezelfde dingen en doen ook vaak dingen samen”, vertelt relatie-experte Jane Greer.

Hoofd op de borst

Dit is volgens Greer de meest beschermende slaappositie. “Deze positie toont dat de ene persoon zich erg veilig voelt in de armen van de ander. Koppels die zo slapen zien elkaar echt als elkaars steun en toeverlaat en voelen zich zowel fysiek als mentaal gesteund door elkaar.”

Rug tegen rug

“Deze positie toont dat jullie enorm veel respect hebben voor elkaar”, vertelt Greer. “Jullie geven elkaar veel ruimte en voelen je allebei comfortabel als jullie niet bij elkaar zijn, maar tegelijkertijd staan jullie ook altijd klaar voor elkaar.”

Met jullie benen verstrengeld

“Als jullie met jullie benen in elkaar verstrengeld slapen, betekent dat dat jullie elkaar veel ruimte en vrijheid geven, maar anderzijds ook dat jullie verlangen naar meer connectie met elkaar”, aldus Greer.

Al knuffelend met jullie gezicht naar elkaar

Misschien is het al van jullie wittebroodsweken geleden dat jullie al knuffelend in slaap vielen, maar het betekent wel dat jullie écht van elkaar houden. “Stellen die zo slapen, willen niets missen uit het leven van hun partner en delen ook alles met elkaar”, vertelt de relatie-experte.

Met één arm op de rug van de ander

Volgens Greer betekent deze positie zoveel als zeggen: “Ik steun je”. “Door je arm op de rug van je partner te leggen toon je dat je je partner te allen tijden ondersteunt, wat er ook gebeurt.”

Als jullie elkaars hand vasthouden

“Elkaars hand vasthouden terwijl je slaapt, toont dat je voor altijd verbonden wil blijven met je partner”, vertelt de relatie-experte.

Als jullie ver uit elkaar liggen

Als je merkt dat je partner plots verder van je gaat liggen, kan dat volgens Greer wijzen op een probleem in je relatie. “Dat je wederhelft plots meer afstand neemt, kan een teken zijn dat die zich minder comfortabel voelt bij fysieke aanraking. Slapen jullie daarentegen altijd zo, dan betekent het dat jullie allebei veel vertrouwen hebben in de relatie en elkaar veel ruimte gunnen”, besluit Greer.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.