Boer Zoekt Vrouw

Dit verklaart de populariteit van Boer zoekt Vrouw

Zat jij ook weer aan de buis gekluisterd zondagavond voor een nieuwe episode van Boer zoekt Vrouw? Je bent niet de enige. Elke week zitten er miljoenen mensen voor de tv om de liefdesavonturen van een vijftal boeren te volgen. Maar waarom zijn we toch allemaal zo verknocht aan het programma? De Doetinchemse psycholoog Susanne te Pas legt het uit.

Liefdesperikelen

Iedere zondagavond kunnen we weer genieten van de liefdesperikelen van Jaap, Michelle, Steffi, Wim en Marnix. Waarom we elke keer met miljoenen tegelijk voor de buis kruipen? “Het is allemaal heel normaal en alledaags wat er in het programma gebeurt. Het is herkenbaar en staat niet ver van ons af. Dit geeft je als kijker een heel veilig gevoel”, legt Susanne uit.

Boer zoekt Vrouw

Daarnaast is ook de nuchtere houding van de boeren volgens de Doetinchemse psycholoog één van de succesfactoren. “Wij mensen vinden het heel prettig als we ons kunnen identificeren met de mensen om ons heen. Júist omdat die boeren hele normale mensen zijn, zien we veel van onszelf of ons eigen leven terug in het programma. Wat dan weer positieve gevoelens bij ons oproept.”

De liefde..

Al moeten we volgens Susanne de liefde ook vooral niet vergeten. “Een zoektocht naar de liefde is áltijd leuk om naar te kijken. Helemaal met zo’n programma als Boer zoekt Vrouw. Alles is heel puur en echt”, vertelt ze. En mocht je nog geen relatie hebben? “Dan herken je waarschijnlijk de eenzaamheid die de boeren ook ervaren. Dan is het opnieuw die herkenbaarheid waardoor je blíjft kijken.”

Plattelandsleven

Dat het programma zich afspeelt op de boerderij zorgt volgens de psycholoog ook voor een enorme aantrekkingskracht. “Het plattelandsleven is zo heerlijk rustig en simpel. De enorme gejaagdheid waarmee we allemaal leven, zie je daar bijna niet. Ik denk dat we daar stiekem toch allemaal een beetje naar terug verlangen. Naar dat heerlijke boerenleven”, aldus Susanne.

Bron: Indebuurt

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam