Boer Zoekt Vrouw

Dit verklaart de populariteit van Boer zoekt Vrouw

Zat jij ook weer aan de buis gekluisterd zondagavond voor een nieuwe episode van Boer zoekt Vrouw? Je bent niet de enige. Elke week zitten er miljoenen mensen voor de tv om de liefdesavonturen van een vijftal boeren te volgen. Maar waarom zijn we toch allemaal zo verknocht aan het programma? De Doetinchemse psycholoog Susanne te Pas legt het uit.

Liefdesperikelen

Iedere zondagavond kunnen we weer genieten van de liefdesperikelen van Jaap, Michelle, Steffi, Wim en Marnix. Waarom we elke keer met miljoenen tegelijk voor de buis kruipen? “Het is allemaal heel normaal en alledaags wat er in het programma gebeurt. Het is herkenbaar en staat niet ver van ons af. Dit geeft je als kijker een heel veilig gevoel”, legt Susanne uit.

Boer zoekt Vrouw

Daarnaast is ook de nuchtere houding van de boeren volgens de Doetinchemse psycholoog één van de succesfactoren. “Wij mensen vinden het heel prettig als we ons kunnen identificeren met de mensen om ons heen. Júist omdat die boeren hele normale mensen zijn, zien we veel van onszelf of ons eigen leven terug in het programma. Wat dan weer positieve gevoelens bij ons oproept.”

De liefde..

Al moeten we volgens Susanne de liefde ook vooral niet vergeten. “Een zoektocht naar de liefde is áltijd leuk om naar te kijken. Helemaal met zo’n programma als Boer zoekt Vrouw. Alles is heel puur en echt”, vertelt ze. En mocht je nog geen relatie hebben? “Dan herken je waarschijnlijk de eenzaamheid die de boeren ook ervaren. Dan is het opnieuw die herkenbaarheid waardoor je blíjft kijken.”

Plattelandsleven

Dat het programma zich afspeelt op de boerderij zorgt volgens de psycholoog ook voor een enorme aantrekkingskracht. “Het plattelandsleven is zo heerlijk rustig en simpel. De enorme gejaagdheid waarmee we allemaal leven, zie je daar bijna niet. Ik denk dat we daar stiekem toch allemaal een beetje naar terug verlangen. Naar dat heerlijke boerenleven”, aldus Susanne.

Bron: Indebuurt

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.