relatiebureau voor singles

Dit trucje kan je relatie snel verbeteren

Dit trucje kan je relatie snel verbeteren en het is nog simpel ook: doe iets leuks voor je partner. Het frappante is dat je degene waar je iets leuks voor doet, leuker gaat vinden. Dit heet het ‘Benjamin Franklin-effect’ en is ontdekt door Franklin zelf.

Liefdesbetuiging

In onderstaand filmpje wordt verslag gedaan van een experimentje waarin het Benjamin Franklin-effect werd getest. Van meerdere koppels werd steeds één partner gevraagd zijn of haar geliefde te verwennen met liefdesbetuigingen en bijvoorbeeld het brengen van een drankje.

Extra lief

De andere partner had juist de opdracht gekregen om niets te doen. Voor en na deze opdrachten moesten de deelnemers vragenlijsten invullen. Het verschil was duidelijk: de partners die extra lief voor hun geliefde waren geweest voelden zich 5% meer tot hen aangetrokken.

Onder liefde bedolven

Een ander gevolg is volgens de makers van het filmpje natuurlijk wel dat als jij alsmaar degene bent die de leuke, lieve, spontane dingen voor de ander doet, je onder liefde bedolven partner haast geen kans krijgt om óók iets leuks voor jou te doen.

Benjamin Franklin-effect bestaat

Het experimentje is misschien te simpel maar het . Benjamin Franklin-effect bestaat Nelson Mandela beschrijft het ook in zijn boek Long Walk to Freedom: ‘Als je vrede wil sluiten met je vijand, moet je met hem samenwerken. En dan wordt hij je bondgenoot.’

Bron: Welingelichtekringen.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.