man alleen vrolijk

Dit maakt van mannen de ‘ideale moderne man’

Mannen van mars en vrouwen van venus? Nou, één ding is zeker; mannen en vrouwen raken het maar niet eens over wat van een man nou de ideale ‘moderne man’ maakt. Waar vrouwen een meer een metroman voor ogen hebben die zijn gevoelens en emoties durft te uiten vinden de mannen het vooral belangrijk een goede carrière te hebben en voldoende zelfvertrouwen. Dat komt naar voren uit een onderzoek van modemerk Fields.

Een moderne man moet….

Het merk voelde 1.000 Britse mannen en vrouwen aan de tand en vroeg hen de volgende zin af te maken: “een moderne man moet…” Beide geslachten waren er over eens dat mannen politiek geëngageerd moeten zijn, genoeg aandacht moeten hebben voor hun gezin en hun emoties durven uiten. En dat waren meteen ook de enige gemeenschappelijke antwoorden.

Ambitie

De mannen die deelnamen aan het onderzoek, vonden hun eigen ambitie erg belangrijk. Een bloeiende carrière is een must, zelfvertrouwen ook en het feit dat ze zelfvoorzienend zijn.  Vrouwen daarentegen willen dan weer een man die empathisch, avontuurlijk, sociaal en – erg belangrijk – feministisch is.

Celebs

Het modemerk vroeg daarnaast ook welke celebs voor hen het best het beeld van de ‘de ideale moderne man’ weergeven. Zowel mannen als vrouwen stemden het vaakst voor La La Land-acteur Ryan Gosling. Op de voet gevolgd door Michael Fassbender en zanger Drake. De volledige top-10 ziet er als volgt uit:

  1. Ryan Gosling
  2. Michael Fassbender
  3. Drake
  4. Daniel Craig
  5. Harry Styles
  6. Bruno Mars
  7. Luke Evans
  8. Idris Elba
  9. Tom Hiddleston
  10. Pharrell Williams

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.