passie en daten

Dit maakt singles aan het lachen

Op 6 mei is het de internationale dag van de lach. Hoogste tijd voor de vraag wat de Nederlandse single nu echt aan het lachen maakt? Datingservice Lexa.nl  dook in de belangrijkste factoren die een glimlach toveren op de gezichten van de singles. En wat blijkt: Liefde, eten en geld prijken bovenaan het lijstje van vrijwel elke single. Maar daarna zien we toch wel wat verschillen tussen de seksen… met name op het gebied van seks en shoppen!

‘Let love rule’

Geluk zit hem in de kleine dingen… maar denken de singles er ook zo over? Voor maar liefst driekwart (76%) van de Nederlandse singles is het de liefde wat hen het meest gelukkig maakt. En dan draait het niet alleen om romantiek, maar ook de liefde van familie en vrienden draagt bij aan het ultieme geluksgevoel. Maar niet alleen de liefde maakt de single gelukkig, liefde gaat immers door de maag. Niet zo gek dus dat ruim de helft van de singles aangeeft van eten (51%) heel blij te worden. En wat zetten ze op de derde plek op hun lijstje? Geld! Voor 44% één van de belangrijkste factoren om gelukkig te zijn.

  1. Liefde – 76%
  2. Eten – 51%
  3. Geld – 44%
  4. Seks – 38%
  5. Werk – 31%
  6. Sport – 27%
  7. Shoppen – 23%

Seks of shoppen?

Dat liefde en eten belangrijk zijn voor het persoonlijke geluk, daar zijn de mannen en vrouwen het over eens. Maar daarna zien we toch wel wat opvallende verschillen. Waar de mannen seks op plek 3 (51%) zetten van geluksfactoren, vinden we deze bij de vrouwen slechts terug op plek 6 (25%)! Waar zijn de dames dan zo druk mee? Geld, shoppen en werk verkiezen zijn boven seks als het gaat om de factoren die hun gelukkig maakt.

Het bevestigt wellicht een beetje de stereotypen, maar ja, die zijn er natuurlijk niet voor niks 😉

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam