relatie verbreken

Dit maakt je relatie weer spannender

Op stap gaan met je man en met een bevriend koppel zou ervoor kunnen zorgen dat de passie in je relatie weer hoog oplaait. Dat is althans wat Keith Welker, een doctoraatsstudent aan de Wayne State University in Detroit, beweert.

Passionele aspect afgezwakt

Bij koppels die al een tijdje samen zijn, is het passionele aspect van de relatie vaak een beetje afgezwakt. Maar dat zou heel eenvoudig op te lossen zijn. Een dubbeldate met vrienden kan ervoor zorgen dat jullie elkaar herontdekken.

Groot sociaal netwerk

‘Algemeen wordt aangenomen dat relaties zich beter ontwikkelen als het koppel een groot sociaal netwerk heeft’, zegt Welker. Hij haalt aan dat een nieuwe studie, die onlangs werd voorgesteld op de ‘Society for Personality and Social Psychology’conference in het Texaanse Austin, nu ook suggereert dat nieuwe ervaringen zich vertalen naar meer passionele momenten tussen twee geliefden.

Dubbeldate

Een van die nieuwe ervaringen kan een dubbeldate zijn met een ander stel. Wellicht zal je heel open met de anderen communiceren en veel informatie over jezelf prijsgeven. Net die zaken kunnen ervoor zorgen dat je partner een andere kant van jou herontdekt, waardoor jullie passionele band weer sterker wordt.

Positieve reactie

‘Hoe meer een ander koppel reageert op de mate waarin je je blootstelt, hoe meer hartstocht je zal voelen binnen je eigen relatie. Waarom dit zo is, is niet duidelijk. Maar we vermoeden dat het te maken heeft met de reactie van je gezelschap. Als dat positief reageert op jullie relatie, zal je zelf ook meer aandacht besteden aan de goede kanten.’

Bron: Nieuwsblad

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.