vrienden met ex

Dit leer je wanneer een vriendschap verbroken wordt

Als het gaat om het verbreken van relaties dan hebben we het meestal over romantische relaties. Maar dit kan natuurlijk ook gelden voor vriendschappen. Of jij nou degene bent die een einde maakt aan de vriendschap, of wordt geloosd, vriendschapsbreuken zijn ingewikkeld.

Als je te maken krijgt met een beëindiging van een vriendschap, probeer dan te onthouden dat je onderstaande 15 belangrijke dingen zult leren, en ze zullen je helpen om betere vriendschappen te krijgen in de toekomst.

 1. Hoe te communiceren.

Communicatie speelt een grote rol in alle relaties en het is iets dat veel vriendschappen kan maken of breken. Als communicatie een probleem was in je vriendschap, heb je hopelijk een beter inzicht in hoe je dit in de toekomst kunt verbeteren.

 1. Hoe jezelf voorop te stellen.

Als het verbreken van de vriendschap van jou kwam, wilde je waarschijnlijk de gevoelens van je vriendin niet kwetsen, maar op een gegeven moment besefte je dat je vaarwel moest zeggen omdat het het beste voor je was. We kunnen onszelf vaak vergeten, dus herinneringen zoals deze zijn belangrijk.

 1. Wat je eigenlijk wilt in een vriendschap.

Waren er dingen in de vriendschap die je niet leuk vond? Waren er dingen waarvan je dacht dat ze ontbraken, waardoor de vriendschap minder werd? Het kostte deze niet-zo-goede vriendschap om deze belangrijke details te realiseren, dus onthoud ze.

 1. Hoe je moet omgaan met afwijzing

Afwijzing is een deel van het leven. Het is iets waar we allemaal mee te maken krijgen. Nu je het in je vriendschap hebt moeten verwerken, ben je beter voorbereid om ermee om te gaan in andere situaties.

 1. Wanneer weg te lopen van iets.

Een les die in ons geworteld zit, is tot het einde toe dingen doorzien, maar dat is niet altijd van toepassing. Soms is het eigenlijk beter om weg te lopen van iets, zoals je net hebt ontdekt.

 1. Het belang van eerlijkheid.

Jij en je vriendin konden gewoon doorgaan met doen alsof alles in orde was en grijnzen en het verbergen. In plaats daarvan ondernam je actie en beëindigde je de vriendschap. Je hebt het je op dat moment misschien niet gerealiseerd, maar dit is een grote les in eerlijk zijn tegenover andere mensen en jezelf.

 1. Wat dealbreakers voor jou zijn.

Iedereen zou dealbreakers moeten hebben voor allerlei relaties. Je hebt het misschien niet vóór deze vriendschap gehad, maar nu zal je hopelijk een duidelijker idee moeten hebben van wat goed is voor je vriendschappen en wat zeker niet.

 1. Dat dingen niet altijd zo werken als je wilt.

Grote les hier. Onthoud deze.

 1. Wat je zwakke punten zijn.

Je zou het misschien niet willen toegeven, maar waarschijnlijk heb je ook een rol gespeeld in deze vriendschap. Denk terug aan de vriendschap en zoek uit welke dingen je hebt gedaan die misschien niet de beste waren. Wordt er niet boos over; richt je gewoon op manieren waarop je ze in de toekomst kunt verbeteren.

 1. Wat te zoeken bij toekomstige vrienden.

Soms is er een waardeloze vriendschap nodig om te beseffen wat goed is. Als je hebt ontdekt dat er een aantal belangrijke elementen misten bij deze vriendschap, moet je zeker zijn dat je op zoek bent naar die in toekomstige vrienden.

 1. Niet iedereen kan met iedereen opschieten.

Het is een les die je waarschijnlijk voor het eerst hebt ontdekt in de kleuterklas, maar het is iets dat je tot nu toe misschien bent vergeten. Sommige mensen gaan verder terwijl anderen dat niet doen. Probeer deze te onthouden.

 1. Sommige mensen zijn je tijd niet waard.

Je tijd is kostbaar en als je het aan iemand geeft, zouden ze het op prijs moeten stellen. Het maakt niet uit wie het is.

 1. Hoe om te gaan met exen.

De kans is groot dat je je ex-vriendin waarschijnlijk gaat zien en dat je waarschijnlijk op een gegeven moment moet communiceren. Je bent hier misschien bang voor, maar onhandige ex-interactie is een deel van het leven. Gebruik deze kans dus om je vaardigheden aan te scherpen.

 1. Dat er niets mis is met alleen zijn.

Niet doen, want het is waar. We kunnen soms zo betrokken raken in vriendschappen dat we, als we alleen zijn, denken dat er iets mis is met ons. Dat is er niet.

 1. Hoe een vriendschap te beëindigen.

Het is een beetje deprimerend, maar het afwijzen van mensen is iets waar je weer mee te maken krijgt, of het nu gaat om andere vriendschappen, relaties of zelfs werk.

Bron:  Women Online.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.