Dit is wat mannen nu verlangen in een vrouw

Liefde, humor, een maatje voor het leven? Dat zoekt een man misschien nu in een vrouw. Maar in de jaren dertig waren dat hele andere eigenschappen!

Voorkeuren partnerkeuze

Onderzoekers onderzochten data vanaf 1939 over de voorkeuren van mannen als het gaat om hun partnerkeuze. In 2008 zochten mannen vooral naar wederzijdse aantrekkingskracht en liefde. Ook in de top 10 stonden uiterlijk, opleidingsniveau en openheid. In 1939 had een man juist het liefst een betrouwbare vrouw, emotioneel stabiel en volwassen.

Uiterlijk en….

Kuisheid was in die tijd zelfs belangrijk net als een pleasend karakter. Tegenwoordig is zoiets als afkomst minder van belang, maar spelen uiterlijk en intelligentie een veel grotere rol. En dan dateren de laatste gegevens nog uit 2008. In de huidige beeldcultuur waarbij fitgirls en foodies Instagram domineren zal de focus op uiterlijk bepaald niet minder zijn geworden.

Bekijk hier hoe de voorkeuren van een man door de jaren heen zijn veranderd:

wat mannen willen in een vrouw

Bron:   The Independent

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.