de wereld van het daten
18 February 2019

Dit is waarom mannen vaker op blondines vallen

Iedere man heeft zo zijn voorkeur als het gaat om vrouwen. Van de vorm van haar lichaam tot de kleur van haar ogen. We zoeken allemaal wat anders. Toch zijn er ook aspecten die over het algemeen populairder zijn, waaronder haarkleur. De meeste mannen vallen op blond, maar waarom is dat? Amerikaanse wetenschappers hebben het onderzocht en dit is de uitkomst.

Deze studie was onlangs te vinden in The Journal of Social Psychology en werd uitgevoerd door onderzoekers die werkzaam zijn bij de Augsburg University in Minnesota. Zij nodigden 110 mannen uit om naar vrouwen met verschillende kapsels en haarkleuren te kijken. Vervolgens moesten ze schatten hoe oud de vrouwen zijn en hoe aantrekkelijk ze de dames vinden. Daarnaast moesten ze ook aangeven of ze de vrouwen er gezond uit vinden zien, of ze relatie potentieel zien en of ze een goede moeder zou zijn.

Blondines zijn winning in het leven

Vrouwen met een lichtere haarkleur werden aantrekkelijker gevonden dan de dames met donker haar. De dames met een lichte haarkleur werden ook jonger geschat en zagen er volgens de mannen gezonder uit. Dit verklaart waarschijnlijk ook waarom mannen ze aantrekkelijker vinden. Het zit namelijk in hun natuur om op zoek te gaan naar een gezonde vrouw die voor nageslacht kan zorgen. Een stukje oerinstinct dat nog steeds aanwezig is.

No worries brunettes

Moeten vrouwen met donker haar nu meteen hun lokken blond gaan verven? Nee joh, sowieso niet. Uit het onderzoek kwam naar voren dat mannen qua dating potentieel geen voorkeur hebben. Zowel de vrouwen met blond als donker haar werden gezien als dateable. Daarnaast werden de vrouwen met een lichte haarkleur ook vaker gezien als losbandig.

Als een vrouw niet op zoek is naar een relatie kan ze dus beter blond zijn. Wil ze juist een man aan zich binden? Dan moet ze voor zo donker mogelijk gaan. In het onderzoek kwam namelijk naar voren dat mannen het meeste relatie potentieel zien in vrouwen met donker (bijna zwart) haar. Deze dames kregen namelijk vaker de stempel wife material.

Lengte en gezondheid belangrijker dan kleur

Het klopt dus dat blonde dames vaker de aandacht van mannen trekken, maar vrouwen met donker haar zijn zeker niet veel minder populair. Vrouwen kunnen dan ook beter letten op de verzorging en lengte van hun haar, dan op de kleur. Uit het onderzoek bleek namelijk dat vrouwen met mooi vol en goed verzorgd middel-lang haar altijd beter scoorden. Ook dat heeft er waarschijnlijk vooral mee te maken dat dit gezonder oogt.

Bron: Beautify

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Help je haar de zomer door

Zeker in de zomer kan je haar het behoorlijk zwaar hebben....

Met een strak lichaam de zomer in: begin nu!

Wil je van de zomer met een strak en getraind lijf...

Waarom is een kat een leuke huisgenoot?

Veel singles kiezen ervoor om een kat als huisgenoot te nemen....

Gezonder eet en leefpatroon volhouden blijkt lastig

Gezonder leven, gewicht verliezen, meer sporten, uitgebalanceerder eten.. het klinkt makkelijker...

Healthy taart tip: volkoren bananentaart met walnoten

Heb je (over)rijpe bananen over die waar niemand meer trek in...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie