de wereld van het daten

Dit is waarom mannen vaker op blondines vallen

Iedere man heeft zo zijn voorkeur als het gaat om vrouwen. Van de vorm van haar lichaam tot de kleur van haar ogen. We zoeken allemaal wat anders. Toch zijn er ook aspecten die over het algemeen populairder zijn, waaronder haarkleur. De meeste mannen vallen op blond, maar waarom is dat? Amerikaanse wetenschappers hebben het onderzocht en dit is de uitkomst.

Deze studie was onlangs te vinden in The Journal of Social Psychology en werd uitgevoerd door onderzoekers die werkzaam zijn bij de Augsburg University in Minnesota. Zij nodigden 110 mannen uit om naar vrouwen met verschillende kapsels en haarkleuren te kijken. Vervolgens moesten ze schatten hoe oud de vrouwen zijn en hoe aantrekkelijk ze de dames vinden. Daarnaast moesten ze ook aangeven of ze de vrouwen er gezond uit vinden zien, of ze relatie potentieel zien en of ze een goede moeder zou zijn.

Blondines zijn winning in het leven

Vrouwen met een lichtere haarkleur werden aantrekkelijker gevonden dan de dames met donker haar. De dames met een lichte haarkleur werden ook jonger geschat en zagen er volgens de mannen gezonder uit. Dit verklaart waarschijnlijk ook waarom mannen ze aantrekkelijker vinden. Het zit namelijk in hun natuur om op zoek te gaan naar een gezonde vrouw die voor nageslacht kan zorgen. Een stukje oerinstinct dat nog steeds aanwezig is.

No worries brunettes

Moeten vrouwen met donker haar nu meteen hun lokken blond gaan verven? Nee joh, sowieso niet. Uit het onderzoek kwam naar voren dat mannen qua dating potentieel geen voorkeur hebben. Zowel de vrouwen met blond als donker haar werden gezien als dateable. Daarnaast werden de vrouwen met een lichte haarkleur ook vaker gezien als losbandig.

Als een vrouw niet op zoek is naar een relatie kan ze dus beter blond zijn. Wil ze juist een man aan zich binden? Dan moet ze voor zo donker mogelijk gaan. In het onderzoek kwam namelijk naar voren dat mannen het meeste relatie potentieel zien in vrouwen met donker (bijna zwart) haar. Deze dames kregen namelijk vaker de stempel wife material.

Lengte en gezondheid belangrijker dan kleur

Het klopt dus dat blonde dames vaker de aandacht van mannen trekken, maar vrouwen met donker haar zijn zeker niet veel minder populair. Vrouwen kunnen dan ook beter letten op de verzorging en lengte van hun haar, dan op de kleur. Uit het onderzoek bleek namelijk dat vrouwen met mooi vol en goed verzorgd middel-lang haar altijd beter scoorden. Ook dat heeft er waarschijnlijk vooral mee te maken dat dit gezonder oogt.

Bron: Beautify

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam