vreindschap

Dit is waarom je vriendinnen verkiest boven een vriend

Dit weekend weer allemaal leuke uitjes gepland met je vriendinnen omdat er nog geen nieuwe liefde in zicht is om mee uit te gaan? Helemaal niet zo’n gek alternatief. Want wat zou je moeten zonder dat stel leuke lieve meiden? Eigenlijk kan je beter vriendinnen hebben dan een vriend. En wel hierom.

Vriendinnen versus vriend

Uit een enquête van Champneys Health Spa, gehouden onder 1517 vrouwen, concludeert Pretty52 dat veel vrouwen liever tijd spenderen met hun lover dan met hun vriendinnen. Nu mag dit onderzoek natuurlijk met een korreltje zout genomen worden. Maar eerlijk? Wij wisten al lang dat je meiden de belangrijkste mensen in je leven zijn. Heb je geen vriend? Geen zorgen, dit is waarom vriendinnen beter zijn:

Ze luisteren naar je problemen

Niet dat je lover niet luistert naar waar jij mee zit, maar een hoop problemen begrijpen vrouwen toch een tikkie beter. Waar je vriend misschien denkt dat jij iets een beetje overdrijft, weten je vriendinnen precies hoe jij je voelt en leven ze enorm met je mee.

Shoppen is makkelijker

Enkele uitzonderingen daargelaten, zijn mannen over het algemeen niet zo’n fan van shoppen zoals vrouwen dat zijn. Omdat je geen zin hebt in gezeur (‘gaan we al?’), neem je dus liever je vriendinnen mee uit shoppen dan dat je je partner meesleept.

Je kan met ze praten over je favoriete series en films

Met mannen kan je vaak praten over series als Game of Thrones en Suits. De kans is echter klein dat ze ook Gossip Girl en Pretty Little Liars hebben gezien. Gelukkig zijn daar je vriendinnen, die allemaal net zo lyrisch zijn over de nieuwe aflevering van die ene zwijmel serie als jij. Wat moet je toch zonder ze?

Ze zijn er voor je wanneer het uitgaat

Gaat het uit met je vriend, dan zijn je vriendinnen er altijd voor je. Of je nu een knuffel nodig hebt, een goed gesprek of enkel hun gezelschap. Ze geven je wat je nodig hebt en daar ben je ontzettend dankbaar voor.

Je vakanties zijn anders

Als je met vriendinnen op vakantie gaat, doe je vaak toch andere dingen. Ook heb je de optie om als groep op te splitten als de ene helft zin heeft om te shoppen terwijl de andere helft liever nog wat uurtjes op het strand ligt. Ben je met je lover, dan doe je dit toch iets minder snel. Ook al is het natuurlijk helemaal niet erg om ook dan even je eigen ding te doen.

 

Bron: Beautify

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.