Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
platte buik
26 mei 2017

Dit is waarom je na het afvallen weer zo snel aankomt

Hoe verleidelijk het ook klinkt om met de zomer in het vooruitzicht snel een aantal kilo’s te verliezen, echt effectief is een (crash)dieet (op de lange termijn) vaak niet. Iedereen die het wel eens heeft geprobeerd, weet hoe makkelijk het is om na al dat afvallen weer aan te komen. Waarom dit zo is? Er zijn twee belangrijke redenen:

1 Door een crashdieet te volgen vertraagt je stofwisseling en krijg je meer trek

Wanneer je lichaam ineens veel minder brandstof binnenkrijgt dan het gewend is, gaat het in de ‘spaarstand’. Je stofwisseling wordt trager en op het moment dat je je streefgewicht hebt bereikt en stopt met streng zijn voor jezelf, is de kans groot dat je lichaam gaat ‘hamsteren’ voor het geval dat het weer te maken krijgt met een noodtoestand. Ook is de kans groot dat je – doordat je langere tijd je hongergevoel hebt genegeerd – meer trek zult hebben als je eenmaal weer begint met eten. Een gevalletje overcompensatie.

Voedingsdeskundige Dr. Tim Crowe zegt hierover tegen News.com.au: ‘De invloed van een hongergevoel op aankomen is drie keer sterker dan een vertraagde stofwisseling. Voeg de twee samen en het lijkt bijna onmogelijk voor mensen om het verloren gewicht er niet weer bij te krijgen.’

2  Het heeft te maken met je mindset

Veel mensen zien afvallen als iets waar ze of helemaal voor gaan, of niet. Zodra je je doel hebt bereikt, wordt het dus verleidelijk om je voet van de rem te halen en jezelf te ‘belonen’ met al het lekkers dat je in de tijd dat je op dieet was gemist hebt.

Een betere manier om blijvend gewicht te verliezen is door gezondere gewoontes te ontwikkelen, in plaats van in een keer rigoureus van alles uit je dieet te schrappen. Dit geldt zeker voor de dingen die je heel lekker vindt. Door jezelf deze dingen te ontzeggen, wordt afvallen (en vervolgens op dat gewicht blijven) alleen maar moeilijker.

Dr. Crowe zegt hierover: ‘Aankomen heeft weinig te maken met slechte zelfbeheersing. Onze lichamen zijn ingesteld om te vechten tegen gewichtsverlies. Je kunt een hongergevoel voor een tijd negeren, maar uiteindelijk is dat gevoel vaak sterker dan je wilskracht.’

Bron: Jan

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Wonen algemeen

gerelateerde artikelen

Meer bewegen en gezonder eten dit jaar? Met deze tips hou je het vol!

Heb jij het idee dat jij je naar de sportschool moet...

Op de lijn letten tijdens de feestdagen? Tips!

Tijdens de decembermaand worden er heel wat flessen ontkurkt, worden er...

Strakker in je vel: deze tips motiveren om te starten met sporten

Eigenlijk wil je best graag het sporten weer oppakken maar op...

Verwen je kersverse partner met een fijne massage

Wil jij je kersverse lief verwennen met een fijne massage? Hier...

Vooral mannen bang om aan te komen tijdens de vakantie

Ben jij bang om aan te komen tijdens je welverdiende vakantie?...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

koken & tafelen algemeen