vrienden en geluk
8 June 2017

Dit is waarom je een beste vriend(in) nodig hebt!

Vorige maand was het Moederdag, binnenkort Vaderdag maar wist je dat er ook een speciale dag is om je beste vriend(in) eens te verwennen en in het zonnetje te zetten? 8 juni is namelijk National Best Friend Day.  

Vrienden in het zonnetje

Voor het gemak vergeten we even dat deze feestdag alleen nog in Amerika wordt gevierd, want wij vinden dat je vandaag prima je beste vriend of vriendin in het zonnetje mag zetten! Metro komt met een lijstje met de belangrijkste feiten over beste vrienden. Beste vrienden, je kunt niet zonder ze (en soms ook niet met ze). Een beste vriend is iemand op wie je altijd kan vertrouwen, iemand die altijd om je stomme grapjes lacht en met wie je de leukste avonturen kunt beleven. Daarom: 6 feiten waarom je simpelweg niet kunt zonder beste vriend(in)!

  1. Beste vrienden kunnen je levensduur verlengen

Mensen die sterke sociale relaties hebben, hebben minder kans om vroegtijdig te sterven dan mensen die geïsoleerd zijn.

  1. Beste vrienden verminderen stress

Toe aan ontspanning? Goede reden om vanavond nog je beste vriend te bellen. Als je met je beste vriend bent, dan vermindert je stressniveau. Een middagje chillen met je beste vriend zorgt ervoor dat het stresshormoon cortisol daalt, het verhoogt je geluk, verbetert je stemming en je gaat je rustiger voelen.

  1. Beste vrienden houden je gedachten scherp

Heb je een scriptiedeadline of een lastig gesprek op het programma staan? Misschien ben je zelf verzonken in je gedachten en weet je even niet meer wat je moet doen. Echte vrienden zijn er in goede en slechte tijden. Als jij door de bomen het bos niet meer ziet zullen zij je ondersteuning bieden. Het is misschien niet altijd leuk, maar echte vrienden hebben het beste met je voor en zullen je helpen waar nodig.

  1. Een hechte vriendschap bevordert je gezondheid

Twijfel je tussen een avondje netflixen in bed of een avondje stappen met je vrienden? Bedenk dan dat social zijn goed is voor je immuunsysteem. Door sociaal bezig te zijn ontwikkel je positieve emoties wat goed is voor het immuunsysteem van je lichaam.

  1. Vriendschap maakt je gelukkiger

Ouderen die een sociaal netwerk om zich heen hebben opgebouwd zijn gelukkiger. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen ouder die ouder dan 60 jaar zijn en hun vriendinnen regelmatig zien, gelukkiger zijn dan vrouwen die dit niet hebben.

  1. Delen van belangrijke momenten

Altijd gedacht dat een carrièrestap of de aankoop van een huis je de belangrijkste herinnering oplevert? Mis. Gelukkige en ongelukkige gebeurtenissen, gekoppeld aan mensen, koesteren we het meest.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Jarig tijdens Covid-19? Zo kun je het toch leuk maken!

In plaats van je verjaardag met een grote groep thuis te...

Zo ga je van vriendschap naar relatie

Ben je al jaren bevriend met iemand, maar voel je stiekem...

Bemiddelingsbureau introduceert aanpak om eenzaamheid onder jongvolwassenen aan te pakken

Het is algemeen bekend dat één op de drie jongvolwassenen zich...

Wat is een frenemy en hoe herken je haar?

en frenemy is iemand die zich voordoet als een vriendin, maar...

Voor de eerste keer mee met een singlereis

Voor de eerste keer mee gaan met een singlereis kan best...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Koningaap - Familiereizen