vrienden en geluk

Dit is waarom je een beste vriend(in) nodig hebt!

Vorige maand was het Moederdag, binnenkort Vaderdag maar wist je dat er ook een speciale dag is om je beste vriend(in) eens te verwennen en in het zonnetje te zetten? 8 juni is namelijk National Best Friend Day.  

Vrienden in het zonnetje

Voor het gemak vergeten we even dat deze feestdag alleen nog in Amerika wordt gevierd, want wij vinden dat je vandaag prima je beste vriend of vriendin in het zonnetje mag zetten! Metro komt met een lijstje met de belangrijkste feiten over beste vrienden. Beste vrienden, je kunt niet zonder ze (en soms ook niet met ze). Een beste vriend is iemand op wie je altijd kan vertrouwen, iemand die altijd om je stomme grapjes lacht en met wie je de leukste avonturen kunt beleven. Daarom: 6 feiten waarom je simpelweg niet kunt zonder beste vriend(in)!

  1. Beste vrienden kunnen je levensduur verlengen

Mensen die sterke sociale relaties hebben, hebben minder kans om vroegtijdig te sterven dan mensen die geïsoleerd zijn.

  1. Beste vrienden verminderen stress

Toe aan ontspanning? Goede reden om vanavond nog je beste vriend te bellen. Als je met je beste vriend bent, dan vermindert je stressniveau. Een middagje chillen met je beste vriend zorgt ervoor dat het stresshormoon cortisol daalt, het verhoogt je geluk, verbetert je stemming en je gaat je rustiger voelen.

  1. Beste vrienden houden je gedachten scherp

Heb je een scriptiedeadline of een lastig gesprek op het programma staan? Misschien ben je zelf verzonken in je gedachten en weet je even niet meer wat je moet doen. Echte vrienden zijn er in goede en slechte tijden. Als jij door de bomen het bos niet meer ziet zullen zij je ondersteuning bieden. Het is misschien niet altijd leuk, maar echte vrienden hebben het beste met je voor en zullen je helpen waar nodig.

  1. Een hechte vriendschap bevordert je gezondheid

Twijfel je tussen een avondje netflixen in bed of een avondje stappen met je vrienden? Bedenk dan dat social zijn goed is voor je immuunsysteem. Door sociaal bezig te zijn ontwikkel je positieve emoties wat goed is voor het immuunsysteem van je lichaam.

  1. Vriendschap maakt je gelukkiger

Ouderen die een sociaal netwerk om zich heen hebben opgebouwd zijn gelukkiger. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen ouder die ouder dan 60 jaar zijn en hun vriendinnen regelmatig zien, gelukkiger zijn dan vrouwen die dit niet hebben.

  1. Delen van belangrijke momenten

Altijd gedacht dat een carrièrestap of de aankoop van een huis je de belangrijkste herinnering oplevert? Mis. Gelukkige en ongelukkige gebeurtenissen, gekoppeld aan mensen, koesteren we het meest.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.