internet dating

Dit is waarom een date detox een uitstekend idee is

Vind jij datingapps of daten soms maar vermoeiend? Dan zou deze manier van detoxen zomaar iets voor je kunnen zijn! Het blijkt dat pauze nemen van daten net zo goed voor je kan zijn als bijvoorbeeld een sapkuur. 

Of het nu gaat om werk, alcohol of het in elkaar zetten van een kast, ergens even pauze van nemen helpt. Door de mentale afstand creëer je letterlijk ruimte in je hersenen en kun je er met een nieuwe, open blik naar kijken. Dat geldt ook voor een date-detox: het kan je blik veranderen en zorgen voor meer geluk. Hierbij vier redenen waarom het goed is om pauze te nemen van het daten.

1. Door een date-detox focus je op jezelf en op je niet-romantische relaties.

Wanneer je niet continu bezig bent met je potentiële nieuwe liefde of scharrel, of niet continu wilt praten over de mensen waarmee je aan het daten bent, krijg je vanzelf veel meer ruimte voor andere relaties. Familie, vrienden, jezelf, je hebt er opeens veel meer tijd voor. Een detox van het daten zet ook andere relaties in een nieuw perspectief. Je bent niet met anderen bezig, maar met jezelf, waardoor je jezelf beter leert kennen. Hierdoor leer je ook je wensen en behoeften voor een relatie beter kennen.

2. Je hebt meer tijd om na te denken over wat je écht wilt

Wanneer je niet zeker weet wat je zoekt in een partner, verdwaal je al snel in de bodemloze put van datingapps. Want eerlijk, ook deze apps zullen je niet de juiste wegwijzen. Wanneer je lukraak maar naar links of rechts swiped, investeer je eigenlijk tijd en energie in een luchtbel. Vergeet het bestaan van datingapps en daten voor een tijdje. Duik er pas weer in wanneer je weet waar je prioriteiten liggen.

3. Blijf jezelf uitdagen

Hoe lang een detox van het daten moet duren? Dat is helemaal aan jou. Probeer een realistisch doel te stellen en ga daarna evalueren. Ben je een echte serial dater? Probeer dan een detox van 30 dagen. Dit is lang genoeg om een nieuw ritme te ontdekken, waardoor je je kunt realiseren hoeveel tijd en energie je over hebt voor andere activiteiten. Bij iedere detox gaat het eigenlijk over uit je comfort zone stappen. Blijf jezelf daarom uitdagen.

4. Het geeft je zelfvertrouwen een boost

Je kunt klaar zijn voor iemand anders, wanneer je klaar bent voor jezelf. Een pauze kan daarom zorgen voor meer zelfvertrouwen, omdat je de tijd hebt genomen om na te denken over datgeen wat je echt wilt. Of het nu gaat om pure seks, een vriendschap of een toegewijde relatie, je moet je zelfverzekerd voelen om te gaan voor wat je écht wilt. En wie wil er nu uren swipen op dating apps…?

Bron: Viva

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam