internet dating
10 November 2018

Dit is waarom een date detox een uitstekend idee is

Vind jij datingapps of daten soms maar vermoeiend? Dan zou deze manier van detoxen zomaar iets voor je kunnen zijn! Het blijkt dat pauze nemen van daten net zo goed voor je kan zijn als bijvoorbeeld een sapkuur. 

Of het nu gaat om werk, alcohol of het in elkaar zetten van een kast, ergens even pauze van nemen helpt. Door de mentale afstand creëer je letterlijk ruimte in je hersenen en kun je er met een nieuwe, open blik naar kijken. Dat geldt ook voor een date-detox: het kan je blik veranderen en zorgen voor meer geluk. Hierbij vier redenen waarom het goed is om pauze te nemen van het daten.

1. Door een date-detox focus je op jezelf en op je niet-romantische relaties.

Wanneer je niet continu bezig bent met je potentiële nieuwe liefde of scharrel, of niet continu wilt praten over de mensen waarmee je aan het daten bent, krijg je vanzelf veel meer ruimte voor andere relaties. Familie, vrienden, jezelf, je hebt er opeens veel meer tijd voor. Een detox van het daten zet ook andere relaties in een nieuw perspectief. Je bent niet met anderen bezig, maar met jezelf, waardoor je jezelf beter leert kennen. Hierdoor leer je ook je wensen en behoeften voor een relatie beter kennen.

2. Je hebt meer tijd om na te denken over wat je écht wilt

Wanneer je niet zeker weet wat je zoekt in een partner, verdwaal je al snel in de bodemloze put van datingapps. Want eerlijk, ook deze apps zullen je niet de juiste wegwijzen. Wanneer je lukraak maar naar links of rechts swiped, investeer je eigenlijk tijd en energie in een luchtbel. Vergeet het bestaan van datingapps en daten voor een tijdje. Duik er pas weer in wanneer je weet waar je prioriteiten liggen.

3. Blijf jezelf uitdagen

Hoe lang een detox van het daten moet duren? Dat is helemaal aan jou. Probeer een realistisch doel te stellen en ga daarna evalueren. Ben je een echte serial dater? Probeer dan een detox van 30 dagen. Dit is lang genoeg om een nieuw ritme te ontdekken, waardoor je je kunt realiseren hoeveel tijd en energie je over hebt voor andere activiteiten. Bij iedere detox gaat het eigenlijk over uit je comfort zone stappen. Blijf jezelf daarom uitdagen.

4. Het geeft je zelfvertrouwen een boost

Je kunt klaar zijn voor iemand anders, wanneer je klaar bent voor jezelf. Een pauze kan daarom zorgen voor meer zelfvertrouwen, omdat je de tijd hebt genomen om na te denken over datgeen wat je echt wilt. Of het nu gaat om pure seks, een vriendschap of een toegewijde relatie, je moet je zelfverzekerd voelen om te gaan voor wat je écht wilt. En wie wil er nu uren swipen op dating apps…?

Bron: Viva

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Een op zes Nederlandse mannen vindt dat partner te veel verdient

Maar liefst vijftien procent van de thuiswerkende Nederlandse mannen vindt dat...

Wat 50+ singles het meest missen na een jaar pandemie

We houden ons netjes aan de regels en het ontmoeten van...

Je zelfvertrouwen vergroten voor na de lockdown: 7 tips

De pandemie heeft onze ‘normale’ routine van dag tot dag beëindigd...

Online datingtips in coronatijd

Herinner je je de goede oude tijd nog? Wanneer je doelloos...

Liefdesexpert Ketelaar: vergeet de kroeg, ontdek de datingsite!

Liefdesexpert Carla praat ons bij over daten en de liefde vinden...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie