seizoen voor daten

Dit is waar mannen en vrouwen over liegen

Binnenkort een date of gloort er een prille liefde aan de horizon? Misschien maar eens achter je oren krabben als het gaat over exen en vreemdgaan. Mannen zouden namelijk vaker vreemdgaan dan vrouwen maar vrouwen liegen weer vaker over het aantal exen die ze hebben versleten. Althans, zo blijkt uit een recent onderzoek van een Australische juwelier.

Vreemdgaan met familielid

Deze juwelier – Forktip –  heeft een enquête gehouden onder 5.000 volwassen mannen en vrouwen over moderne relaties, vreemdgaan, seksuele voorkeuren én de grootste afknappers tussen de lakens. Shocking funfact nummer 1: bijna 4 procent van de vreemdgaande geliefden doet het met een familielid (!) van zijn of haar partner.

Scheve schaats rijden

Behoorlijk wat mensen die de enquête hebben ingevuld, zoeken hun gerief wel eens buiten de deur. Bij hun huidige partner is bijna 31 procent van de vrouwen en ruim 40 procent van de mannen vreemdgegaan.

Niet eenmalig

De mate waarin dat gebeurt verschilt, maar als iemand eenmaal vreemdgaat, is de kans groot dat dat niet eenmalig is. Meer dan de helft (52,4 procent) is meerdere keren vreemdgegaan, meer dan een derde heeft zelfs een doorlopende affaire. Slechts 16,4 procent reed één keer een scheve schaats.

Wraak

De proefpersonen hadden verschillende redenen om de liefde of lust buitenshuis op te zoeken. Ze zouden iets missen in hun huidige relatie, niet genoeg aan hun trekken komen op seksueel gebied of het was een wraakactie vanwege een vreemdgaande partner.

Verraad

Opvallend: een klein percentage (3,9 procent) zocht hun heil in de armen van een familielid van hun partner en pleegde daarmee eigenlijk dubbel verraad, net als de 23,8 procent die de lakens deelde met een vriend of vriendin van hun partner.

Ex

Maar ook als je partner niet vreemdgaat (heus, ze bestaan), is er een kans dat hij of zij tegen je liegt. Zo liegt bijna 80 procent van de vrouwen over het aantal exen dat ze voor haar huidige partner versleet, tegenover iets meer dan de helft van de mannen.

Eerlijk?

In de meeste gevallen wordt er niet slechts een enkele ex ongenoemd gelaten. Iets meer dan een derde van de proefpersonen loog over bijna alle exen, bijna 60 procent halveerde het aantal en iets meer dan een tiende van de ondervraagden loog over enkele exen. Is er dan niemand meer eerlijk? Wellicht moeten we eerst resultaten uit een gelijksoortig onderzoek uit Nederland afwachten. Tot die tijd kunnen we in ieder geval concluderen dat men het Down Under niet altijd even tactvol aanpakt in hun relatie.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.