seizoen voor daten

Dit is waar mannen en vrouwen over liegen

Binnenkort een date of gloort er een prille liefde aan de horizon? Misschien maar eens achter je oren krabben als het gaat over exen en vreemdgaan. Mannen zouden namelijk vaker vreemdgaan dan vrouwen maar vrouwen liegen weer vaker over het aantal exen die ze hebben versleten. Althans, zo blijkt uit een recent onderzoek van een Australische juwelier.

Vreemdgaan met familielid

Deze juwelier – Forktip –  heeft een enquête gehouden onder 5.000 volwassen mannen en vrouwen over moderne relaties, vreemdgaan, seksuele voorkeuren én de grootste afknappers tussen de lakens. Shocking funfact nummer 1: bijna 4 procent van de vreemdgaande geliefden doet het met een familielid (!) van zijn of haar partner.

Scheve schaats rijden

Behoorlijk wat mensen die de enquête hebben ingevuld, zoeken hun gerief wel eens buiten de deur. Bij hun huidige partner is bijna 31 procent van de vrouwen en ruim 40 procent van de mannen vreemdgegaan.

Niet eenmalig

De mate waarin dat gebeurt verschilt, maar als iemand eenmaal vreemdgaat, is de kans groot dat dat niet eenmalig is. Meer dan de helft (52,4 procent) is meerdere keren vreemdgegaan, meer dan een derde heeft zelfs een doorlopende affaire. Slechts 16,4 procent reed één keer een scheve schaats.

Wraak

De proefpersonen hadden verschillende redenen om de liefde of lust buitenshuis op te zoeken. Ze zouden iets missen in hun huidige relatie, niet genoeg aan hun trekken komen op seksueel gebied of het was een wraakactie vanwege een vreemdgaande partner.

Verraad

Opvallend: een klein percentage (3,9 procent) zocht hun heil in de armen van een familielid van hun partner en pleegde daarmee eigenlijk dubbel verraad, net als de 23,8 procent die de lakens deelde met een vriend of vriendin van hun partner.

Ex

Maar ook als je partner niet vreemdgaat (heus, ze bestaan), is er een kans dat hij of zij tegen je liegt. Zo liegt bijna 80 procent van de vrouwen over het aantal exen dat ze voor haar huidige partner versleet, tegenover iets meer dan de helft van de mannen.

Eerlijk?

In de meeste gevallen wordt er niet slechts een enkele ex ongenoemd gelaten. Iets meer dan een derde van de proefpersonen loog over bijna alle exen, bijna 60 procent halveerde het aantal en iets meer dan een tiende van de ondervraagden loog over enkele exen. Is er dan niemand meer eerlijk? Wellicht moeten we eerst resultaten uit een gelijksoortig onderzoek uit Nederland afwachten. Tot die tijd kunnen we in ieder geval concluderen dat men het Down Under niet altijd even tactvol aanpakt in hun relatie.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam