Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
2 oktober 2018

Dit is het signaal dat jouw prille relatie het niet gaat redden

Niemand die aan een relatie begint, kan zich voorstellen dat het ooit over zal zijn. Toch geldt dat een derde van de huwelijken sneuvelt en zelfs de helft van alle relaties. De wetenschap heeft getracht voorspellende indicatoren vast te stellen voor het al dan niet slagen van een relatie en komt tot een opmerkelijke bevinding.

Bijzonder veel liefde

Onderzoek onder 168 koppels die 13 jaar werden gevolgd, wijst namelijk uit dat juist stellen die bijzonder veel liefde toonden in het begin van hun relatie later vaker uit elkaar gingen. “De koppels die na meer dan zeven jaar huwelijk uit elkaar gingen, waren als pasgetrouwd stel extreem aanhankelijk. Ze toonden bijna een derde meer affectie dan de mensen die na vele jaren nog steeds gelukkig getrouwd waren,” schrijven de onderzoekers.

Liefde maakt blind

Het is het idee dat liefde blind maakt dat uiteindelijk tot een scheiding leidt. De hevig verliefde stellen zien in het begin alleen maar de positieve kanten. Later als de verliefdheid minder wordt, blijken ze veel minder goed bij elkaar te passen dan ze in het begin dachten. Koppels die een gelijkmatiger verloop van de liefde kennen, komen minder voor verrassingen te staan en blijven daardoor vaker bij elkaar, is de redenering.

Hevig verliefd

Het verklaart mogelijk ook waarom echtscheidingen vaker voorkomen bij mensen die heel veel geld uitgeven aan een bruiloft. Ook zij zijn wellicht zo hevig verliefd dat ze dat met een duur huwelijksfeest kenbaar willen maken.

Moeite doen

Andere signalen dat je huwelijk op de klippen zal lopen is als een van beide of allebei weinig moeite doet voor de relatie of als de een de ander niet genoeg waardeert. “Ook kan routine een gevaar vormen. Wanneer een relatie een sleur wordt in plaats van een doorlopend avontuur is dat een slecht teken. Dat is het moment waarop we niets meer toevoegen aan de relatie en elkaar voor lief nemen.” Het is het begin van het einde volgens de onderzoekers.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Helft van de singles doet binnen maand grote boodschap in bijzijn van nieuwe liefde

De eerste dates met de nieuwe vlam zijn achter de rug....

Meer succes in de liefde op vakantie: 7 tips!

Als je met een singlereis meegaat, hoop je misschien wel dat...

Einde relatie de enige uitweg?

Kleine irritaties kunnen uitgroeien tot grote frustraties. Dan is er op...

Waarom verliefd zijn hetzelfde is als dronken zijn

Je kunt dronken zijn van verliefdheid, of juist verliefd worden van...

Tips voor troost en verlichting bij liefdesverdriet

Alleen de tijd kan de wonden helen, en dat duurt soms...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie