eerste keer seks

Dit is het ongemakkelijkste seksstandje

Tijd voor een experimentje tussen de lakens met je nieuwe lief of tijdelijke best friend with benefits? Altijd maar die missionaris of doggystyle… Soms wil je wat meer spanning en sensatie. Nieuwe dingen proberen blijft leuk. Maar het kan ook te ver gaan. Tijdens dit onderzoek is het ongemakkelijkste standje ontdekt. En het is aan jou of je ‘m wil proberen of niet.

Seksuele ongmakken

Als het ongemakkelijk wordt in bed, haak je toch al snel af. Niet elk standje is even comfortabel en prettig. Zo besloot online apotheek Superdrug het te onderzoeken. Zij vroegen duizend Europeanen en Amerikanen naar hun seksuele angsten en ongemakken. De resultaten? Bijzonder.

Minst ongemakkelijke seksstandje

Wat niet zo bijzonder is, is het antwoord op de vraag: ‘Bij welk standje voel je je het gemakkelijkst?’ Mannen en vrouwen voelen zich namelijk het meest op hun gemak bij de missionaris. Bijna 90 procent van de respondenten omschrijft zijn of haar relatie als ‘een beetje tot gemiddeld seksueel avontuurlijk’. 9 procent van de ondervraagden vindt zichzelf niet avontuurlijk in bed.

Ongemakkelijkste standje

Natuurlijk is het allerleukste om te weten toch wel welk standje mensen juist helemaal níet prettig vinden. En met stip op nummer één bij mannen en vrouwen staat de staande variant van de soixante-neuf. Je weet wel, dat standje 69. Maar dan staand. Hmm.. Niet geheel verrassend staat anale seks op de tweede plaats. De top vijf wordt vervolgens aangevuld met ‘knielende kruiwagen’, masturbatie en de ‘gewone’ soixante-neuf.

Meer spannende resultaten

Verder is tijdens dit onderzoek gebleken dat seks in het openbaar niet zo populair is. Gevolgd door BDSM en anale seks. Verrassend is misschien dat 21,7 procent van de Europese mannen liever geen seksspeeltjes gebruikt in bed, tegenover 20,7 procent van de vrouwen. Om te zorgen dat angsten overwonnen worden is het vooral belangrijk om met elkaar te communiceren en.. misschien wel het gewoon te proberen. Tijd voor het ongemakkelijke standje, de staande 69?

Lees ook: 50 seksstandjes om je liefdesleven af te wisselen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.