seks emoticons

Dit is het effect van geen seks op je lichaam

Als single lady kan het natuurlijk best zo zijn dat je een poosje of voor langere tijd geen seks hebt. Allereerst, maak je niet meteen zorgen om je lichaam als je even geen seks hebt. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Maar mocht je nieuwsgierig zijn wat voor effecten het heeft op je lichaam, dan moet je even verder lezen.

Wat gebeurt er met je lichaam als je geen seks hebt?

Want wát gebeurt er met je lichaam als je geen seks hebt? Gebeurt er überhaupt iets? We vertellen het je hier!

  1. Je kan sneller ziek worden

Volgens Flo verbetert je immuunsysteem als je regelmatig seks hebt. Doordat endorfines vrijkomen is het voor je lichaam schijnbaar makkelijker om ziektes te verslaan. Wat ze precies bedoelen met regelmatig seks hebben is trouwens niet bekend.

  1. Je ervaart wellicht meer stress

Uit kleine onderzoeken blijkt volgens Bustle dat de kans bestaat dat je meer stress ervaart als je niet regelmatig seks hebt. Hoe het zit? Je hebt blijkbaar hogere pieken in je bloeddruk als het gevolg van stress dan mensen die de afgelopen tijd nog seks hebben gehad.

  1. Je hebt meer tijd nodig om nat te worden

Schijnbaar kun je wat opstartproblemen ervaren als je na een tijd weer voor het eerst seks hebt. Daardoor is het mogelijk dat het langer voor jou duurt om nat te worden. Misschien heb je daarom wat meer hulp nodig om opgewonden genoeg te raken voordat je seks kunt hebben.

  1. Je voelt meer pijn tijdens de menstruatie

Regelmatig seks hebben is voor sommige vrouwen een goed medicijn om menstruatiepijn te verminderen. Endorfines en een orgasme helpen hen om de pijn te bestrijden.

  1. Je libido wordt lager

Lang droog staan betekent voor sommige vrouwen dat hun libido lager wordt. Flo schrijft: “Hoe meer seks je hebt, hoe meer je het wil. Een lange tijd geen seks hebben zorgt ervoor dat je interesse in seks verliest.” Nu is dat te betwijfelen, maar wie weet heb je er na een lange periode inderdaad minder behoefte aan.

Bron: Beautify

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!