Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
gebroken hart
9 april 2019

Dit is het effect op jou en je relatie als je partner vreemdgaat

Wanneer je erachter komt dat je geliefde is vreemdgegaan stort je wereld opeens in elkaar. Is het dan ook oprecht mogelijk om iemand helemaal te vergeven wanneer iemand besluit om te vreemdgaan? Het is een situatie die je niemand toewenst. Gelukkig zijn we allemaal sterke vrouwen en hoe verdrietig en gekwetst je je ook voelt op het moment, weet dat je er weer bovenop komt. Maar in hoeverre kom je er echt overheen? Wij zochten uit of je voor altijd een litteken hebt of niet.

Kun je iemand vergeven na vreemdgaan?

Vreemdgaan is uiteraard een enorm pijnlijke ervaring. Hoe kan je partner je dit aandoen? En kun je hem of haar vergeven? Dat ligt aan specifieke details. In eerste instantie ligt dit aan de omstandigheden waarin diegene iets heeft gedaan met een ander. Was het bijvoorbeeld eenmalig en voelt diegene zich er erg schuldig over? Dan is de kans groter dat je je partner vergeeft.

In bepaalde situaties is dit gewoon bijna onmogelijk, zoals wanneer iemand een affaire heeft gehad met iemand die dichtbij je staat. Of wanneer je iemand al eerder hebt betrapt op vreemdgaan en diegene het steeds weer blijft doen.

Vergeten en vergeven

Relatie-expert Dr. Gary Brown geeft aan dat er een groot verschil is tussen vergeten en vergeven wanneer het aankomt op een vreemdgaande ex. Misschien vergeef je hem/haar wel, maar de meeste mensen geven aan dat ze het niet vergeten. Dit heeft alles te maken met de impact op het vertrouwen dat opeens weg is. Dit zorgt er namelijk voor dat je in een volgende relatie sneller problemen hebt met iemand vertrouwen.

Is de relatie nog te redden?

Wanneer het vreemdgaan éénmalig is, dan is er een kans om het vertrouwen weer op te bouwen wanneer jullie allebei moeite doet. Maar wanneer het meerdere keren is gebeurd en diegene maar kleine stapjes maakt om te veranderen, is het beter om ieder zijn eigen weg te gaan.

Het draait uiteindelijk om de vraag: is dit het waard om de relatie te redden? Als dit zo is, dan kan je er nog aan werken natuurlijk. Luister naar je gevoel en doe wat jij denkt wat goed is. Doet het te veel pijn? Probeer je partner dan los te laten. Hoe moeilijk dat ook is, uiteindelijk weet je diep van binnen dat dit ook de beste oplossing is.

Bron: Beautify

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

We scheiden omdat we denken met iemand anders gelukkiger te zijn

Onze relaties, zowel werk als privé, komen onder druk te staan...

Relatie in een coronadip? Met deze tips kom je er weer uit!

Je zit met zijn tweeën binnen. De hele dag. Voor sommigen...

Een op vijf werkenden verlinkt collega bij baas

Maar liefst negentien procent van de werkende Nederlanders heeft fouten van...

Dit zeggen relatie-experts over de terugkeer van André naar Monique

Relatietherapeuten zetten vraagtekens bij de stap, maar begrijpen hem wel. ,,We...

Nederlander vindt innerlijk partner mooier dan het uiterlijk

De gemiddelde Nederlander is enthousiaster over het karakter (8,5) dan de...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie