gebroken hart

Dit is het effect op jou en je relatie als je partner vreemdgaat

Wanneer je erachter komt dat je geliefde is vreemdgegaan stort je wereld opeens in elkaar. Is het dan ook oprecht mogelijk om iemand helemaal te vergeven wanneer iemand besluit om te vreemdgaan? Het is een situatie die je niemand toewenst. Gelukkig zijn we allemaal sterke vrouwen en hoe verdrietig en gekwetst je je ook voelt op het moment, weet dat je er weer bovenop komt. Maar in hoeverre kom je er echt overheen? Wij zochten uit of je voor altijd een litteken hebt of niet.

Kun je iemand vergeven na vreemdgaan?

Vreemdgaan is uiteraard een enorm pijnlijke ervaring. Hoe kan je partner je dit aandoen? En kun je hem of haar vergeven? Dat ligt aan specifieke details. In eerste instantie ligt dit aan de omstandigheden waarin diegene iets heeft gedaan met een ander. Was het bijvoorbeeld eenmalig en voelt diegene zich er erg schuldig over? Dan is de kans groter dat je je partner vergeeft.

In bepaalde situaties is dit gewoon bijna onmogelijk, zoals wanneer iemand een affaire heeft gehad met iemand die dichtbij je staat. Of wanneer je iemand al eerder hebt betrapt op vreemdgaan en diegene het steeds weer blijft doen.

Vergeten en vergeven

Relatie-expert Dr. Gary Brown geeft aan dat er een groot verschil is tussen vergeten en vergeven wanneer het aankomt op een vreemdgaande ex. Misschien vergeef je hem/haar wel, maar de meeste mensen geven aan dat ze het niet vergeten. Dit heeft alles te maken met de impact op het vertrouwen dat opeens weg is. Dit zorgt er namelijk voor dat je in een volgende relatie sneller problemen hebt met iemand vertrouwen.

Is de relatie nog te redden?

Wanneer het vreemdgaan éénmalig is, dan is er een kans om het vertrouwen weer op te bouwen wanneer jullie allebei moeite doet. Maar wanneer het meerdere keren is gebeurd en diegene maar kleine stapjes maakt om te veranderen, is het beter om ieder zijn eigen weg te gaan.

Het draait uiteindelijk om de vraag: is dit het waard om de relatie te redden? Als dit zo is, dan kan je er nog aan werken natuurlijk. Luister naar je gevoel en doe wat jij denkt wat goed is. Doet het te veel pijn? Probeer je partner dan los te laten. Hoe moeilijk dat ook is, uiteindelijk weet je diep van binnen dat dit ook de beste oplossing is.

Bron: Beautify

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.