safe seks

Dit is het beste moment voor een potje seks

Een Brits bedrijf zocht uit wat de beste momenten zijn om te slapen, om alcohol te drinken, te eten en… om seks te hebben.

Het bedrijf Forza Supplements, dat voedingssupplementen produceert, dokterde uit welke momenten van de dag het best geschikt zijn om allerhande verschillende activiteiten uit te voeren. Het slaagde erin om een nauwkeurig uurrooster op te stellen met specifieke tijdstippen die als het meest optimaal gelden voor bepaalde taken door aandachtig de lichaamsklok van duizend testpersonen te bestuderen.

Hier een overzicht  van de resultaten:

7u30: het beste tijdstip voor seks, gemiddeld zo’n 45 minuten na het ontwaken. Net na de goede nachtrust is je energiepeil immers het meest optimaal.

7u15: het beste tijdstip voor het ontbijt, vooral als je je gewicht stabiel wenst te houden.

9u45: het beste tijdstip voor zware mentale inspanningen. Zo’n drie uur na het ontwaken is de concentratie het hoogst.

10u45: het beste tijdstip voor een kleine pauze. Eén uurtje later stijgt het stresslevel tot op zijn hoogste niveau, vooral in het begin van de week wanneer de werklast het hoogst is.

12u15: beste tijdstip voor de lunch, vooral als je je gewicht stabiel wenst te houden.

15u30: beste tijdstip voor een snack, wanneer je een kleine dip ervaart.

18u: het beste tijdstip voor het diner, vooral als je je gewicht stabiel wenst te houden.

18u10: het beste tijdstip voor een glaasje alcohol, gemiddeld zo’n vier uur voor je naar bed gaat. Zo blijft er voldoende tijd over voor de lever om de alcohol af te breken.

22u10: het beste tijdstip om te gaan slapen. Zo wordt er rekening gehouden met een tijdspanne van twintig minuten voor je inslaapt en nogmaals negentig minuten voor je in je diepste slaap terecht komt, wat voor middernacht zou moeten plaatsvinden.

Hoewel de lichaamsklok van het merendeel van de mensen min of meer gelijk loopt, zijn sommigen onder ons bij voorkeur geen al te vroege vogels. De onderzoekers geven aan dat wie later opstaat het uurrooster gewoon eenvoudigweg kan aanpassen. Sta je bijvoorbeeld één uurtje later op, dan schuif je het volledige takenpakket op het uurrooster met een uurtje op.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.