zin in seks

Dit is het beste deel van seks

Vrijwel iedereen kan het beamen: seks is niet alleen hartstikke lekker, het hebben van seks heeft ook heel wat gezondheidsvoordelen. Maar wat je vast nog niet wist is dat de zogenoemde afterglow tot twee dagen na de seks doorwerkt en we tot 48 uur na de vrijpartij een stuk blijer door het leven gaan!

Seksuele bevrediging

Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in Psychological Science, concludeerde dat hoe sterker die afterglow, hoe sterker de relatie. Dat zorgt er dus voor dat koppels die frequent seks hebben, ook hun relatie goed houden. Andrea Meltzer, hoofdonderzoeker:

‘Ons onderzoek laat zien dat de seksuele bevrediging tot 48 uur na de seks doorwerkt. De deelnemers met een sterkere afterglow — oftewel, die mensen die tot 48 uur na de seks een hoger level van seksuele bevrediging aangaven — bleken ook een aantal maanden later tevredener in hun relatie te zijn.’

Just married

De deelnemers bestonden allemaal uit pasgetrouwden, die voordat ze gingen slapen in een dagboek moesten aangeven hoe tevreden ze die dag waren met hun seksleven, met hun partner en met het huwelijk. Uit alle data bleek: de twee dagen durende afterglow zorgde ervoor dat partners gelukkiger waren met hun seksleven, partner én huwelijk.

Niet zaligmakend

Die afterglow was overigens niet zaligmakend; ieder koppel bleek pieken en dalen te hebben, maar bij de geliefden die vaker met elkaar naar bed gingen, waren de dalen minder diep dan bij de koppels zonder regelmatige afterglow. Ook interessant: de afterglow discrimineert niet, want factoren als leeftijd of gender, hadden geen invloed op hoe sterk die glow was.

Lees ook: Goede seks & goede relatie

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.