lief voor elkaar

Dit is het aantal keren dat we in ons leven verliefd worden

De liefde! Niks zo veranderlijk én persoonlijk als wanneer en op wie we verliefd worden in ons leven. Wetenschappers denken hier natuurlijk net iets anders over. Want volgens hen is het namelijk een gegeven dat we gemiddeld 3 keer in ons leven hoteldebotel verliefd worden.

Voor alle duidelijkheid: de onderzoekers hebben het over langdurige relaties, niet over een vluchtige vakantieliefde of een dronken one-night-stand. Volgens hen vallen de drie verliefdheden bovendien samen met een bepaalde periode in je leven.

  1. Je eerste Grote Liefde

De eerste keer dat we écht verliefd worden, leven we een tijdlang op een roze wolk. In al onze jeugdige naïviteit zijn we er heilig van overtuigd dat onze partner ‘de ware’ is. Naarmate we ouder worden, begint dat ideaalbeeld gaandeweg wat barstjes te vertonen. We beseffen vroeg of laat dat we ons vergist hebben en dat besef doet heel veel pijn. Wanneer je eerste grote liefde eindigt, voelt het alsof de wereld vergaat.

  1. De Foute Liefde

Eenmaal de rouwperiode om je eerste Grote Liefde voorbij is, sta je open voor een nieuw amoureus verhaal. De kans is groot dat de volgende persoon waar je voor valt, eigenlijk niet zo goed bij je past. Je maakt jezelf wijs dat je hem of haar kan veranderen en de scherpe kantjes eraf kan vijlen. Wanneer blijkt dat dat ijdele hoop is, strandt ook de Foute Liefde. Ook deze breuk doet pijn, maar bijlange niet zoveel als je eerste break up.

  1. De Juiste Liefde

Na twee mislukte relaties ben je op een punt gekomen in je leven dat je weet wat je wil, en belangrijker nog: niet wil. Op latere leeftijd stel je je onrealistische verwachtingen bij en besef je dat de ideale partner niet bestaat. Wie wél bestaat, is de juiste partner. Je kan jezelf zijn en alles verloopt min of meer vanzelf. Jullie beseffen allebei dat deze relatie wel eens de juiste zou kunnen zijn.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.