lief voor elkaar
7 January 2018

Dit is het aantal keren dat we in ons leven verliefd worden

De liefde! Niks zo veranderlijk én persoonlijk als wanneer en op wie we verliefd worden in ons leven. Wetenschappers denken hier natuurlijk net iets anders over. Want volgens hen is het namelijk een gegeven dat we gemiddeld 3 keer in ons leven hoteldebotel verliefd worden.

Voor alle duidelijkheid: de onderzoekers hebben het over langdurige relaties, niet over een vluchtige vakantieliefde of een dronken one-night-stand. Volgens hen vallen de drie verliefdheden bovendien samen met een bepaalde periode in je leven.

  1. Je eerste Grote Liefde

De eerste keer dat we écht verliefd worden, leven we een tijdlang op een roze wolk. In al onze jeugdige naïviteit zijn we er heilig van overtuigd dat onze partner ‘de ware’ is. Naarmate we ouder worden, begint dat ideaalbeeld gaandeweg wat barstjes te vertonen. We beseffen vroeg of laat dat we ons vergist hebben en dat besef doet heel veel pijn. Wanneer je eerste grote liefde eindigt, voelt het alsof de wereld vergaat.

  1. De Foute Liefde

Eenmaal de rouwperiode om je eerste Grote Liefde voorbij is, sta je open voor een nieuw amoureus verhaal. De kans is groot dat de volgende persoon waar je voor valt, eigenlijk niet zo goed bij je past. Je maakt jezelf wijs dat je hem of haar kan veranderen en de scherpe kantjes eraf kan vijlen. Wanneer blijkt dat dat ijdele hoop is, strandt ook de Foute Liefde. Ook deze breuk doet pijn, maar bijlange niet zoveel als je eerste break up.

  1. De Juiste Liefde

Na twee mislukte relaties ben je op een punt gekomen in je leven dat je weet wat je wil, en belangrijker nog: niet wil. Op latere leeftijd stel je je onrealistische verwachtingen bij en besef je dat de ideale partner niet bestaat. Wie wél bestaat, is de juiste partner. Je kan jezelf zijn en alles verloopt min of meer vanzelf. Jullie beseffen allebei dat deze relatie wel eens de juiste zou kunnen zijn.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Verliefde man weer baard in de keel

Als er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Dit zoekt Bridget Maasland in een nieuwe liefde

Verlang je naar een nieuwe liefde in je leven die past...

1 op de 2 singles verliest de hoop om nog iemand nieuw te leren kennen

Of je nu single, pril verliefd of jaren getrouwd bent. Sinds...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie