overspelige vrouw

Dit is de voornaamste oorzaak dat mensen vreemdgaan

Vreemdgaan is niet oké en toch gebeurt het veel. Zo schreven we eerder al over een onderzoek waaruit bleek in welke beroepsgroepen er eerder wordt vreemdgegaan en nu is er nóg meer bekend over dit onderwerp. Zo blijkt uit onderzoek van de Texas Tech University dat een persoon met vreemdgaande ouders zelf ook eerder vreemd gaat. Veel eerder zelfs.

Ontrouw

Ouders die ontrouw zijn, zijn zelfs de grootste ‘oorzaak’ (het ligt nog altijd bij jezelf) van vreemdgaan. Onderzoekers ondervroegen hiervoor verschillende mensen over hun ouders en hun eigen gedrag binnen een relatie. Bijna de helft van de ondervraagden die opgevoed werd door ontrouwe ouders, is zelf ook eens vreemdgegaan. Bij ‘trouwe gezinnen’ ligt dit op een kwart. Iemand met ontrouwe ouders gaat dus gemiddeld dubbel zo snel vreemd ten opzichte van iemand die is opgegroeid in een gezin met trouwe ouders. Dat zijn flinke aantallen.

Relaties

Volgens onderzoeker Dana Weiser is dit niet raar. Jouw ouders voeden je op en geven je dus ook mee hoe je met relaties om zou moeten gaan. Je ouders scheppen het beeld van jouw verwachtingen van een relatie. Ook al weet je dat het verkeerd is: het onderwerp staat op deze manier wel al vrij dicht bij je.

Herhaling

Natuurlijk hoeven ontrouwe ouders niet te betekenen dat ook jij vreemd zult gaan; wel is het handig als je jezelf er voldoende bewust van maakt dat dit voor jou mogelijk een groter risico zal vormen ten opzichte van anderen met trouwe ouders. En niet geheel onbelangrijk: zorg er vooral voor dat jij in je relatie gelukkig bent. Dat heb je écht helemaal zelf in handen. Loopt iets even niet zo soepel? Praat dan met elkaar – of dit nou makkelijker klinkt dan het is of niet.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.