overspelige vrouw
5 November 2016

Dit is de voornaamste oorzaak dat mensen vreemdgaan

Vreemdgaan is niet oké en toch gebeurt het veel. Zo schreven we eerder al over een onderzoek waaruit bleek in welke beroepsgroepen er eerder wordt vreemdgegaan en nu is er nóg meer bekend over dit onderwerp. Zo blijkt uit onderzoek van de Texas Tech University dat een persoon met vreemdgaande ouders zelf ook eerder vreemd gaat. Veel eerder zelfs.

Ontrouw

Ouders die ontrouw zijn, zijn zelfs de grootste ‘oorzaak’ (het ligt nog altijd bij jezelf) van vreemdgaan. Onderzoekers ondervroegen hiervoor verschillende mensen over hun ouders en hun eigen gedrag binnen een relatie. Bijna de helft van de ondervraagden die opgevoed werd door ontrouwe ouders, is zelf ook eens vreemdgegaan. Bij ‘trouwe gezinnen’ ligt dit op een kwart. Iemand met ontrouwe ouders gaat dus gemiddeld dubbel zo snel vreemd ten opzichte van iemand die is opgegroeid in een gezin met trouwe ouders. Dat zijn flinke aantallen.

Relaties

Volgens onderzoeker Dana Weiser is dit niet raar. Jouw ouders voeden je op en geven je dus ook mee hoe je met relaties om zou moeten gaan. Je ouders scheppen het beeld van jouw verwachtingen van een relatie. Ook al weet je dat het verkeerd is: het onderwerp staat op deze manier wel al vrij dicht bij je.

Herhaling

Natuurlijk hoeven ontrouwe ouders niet te betekenen dat ook jij vreemd zult gaan; wel is het handig als je jezelf er voldoende bewust van maakt dat dit voor jou mogelijk een groter risico zal vormen ten opzichte van anderen met trouwe ouders. En niet geheel onbelangrijk: zorg er vooral voor dat jij in je relatie gelukkig bent. Dat heb je écht helemaal zelf in handen. Loopt iets even niet zo soepel? Praat dan met elkaar – of dit nou makkelijker klinkt dan het is of niet.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Dit zeggen relatie-experts over de terugkeer van André naar Monique

Relatietherapeuten zetten vraagtekens bij de stap, maar begrijpen hem wel. ,,We...

Is een affaire altijd het einde van een relatie?

Misschien ben je zelf single omdat je ex-partner je bedrogen heeft...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie