ontslag via whatsapp

Dit is de impact van de smartphone op het liefdesleven van onze zuiderburen

Meer dan de helft van de Vlamingen heeft een smartphone. De impact daarvan is enorm. Op het werk, in ons dagelijks leven en in de liefde: de smartphone is overal. Als we daten, als we praten, als we het uitmaken, zelfs als we vrijen: onze smartphone is bondgenoot nummer één. Aan de hand van onderzoek bij 2.000 Vlamingen brengt Het Laatste Nieuws in kaart hoe dat precies zit. Hoé erg beïnvloedt de smartphone ons liefdesleven?

8% praat ruzie liefst uit op sms of Messenger

Bijna 1 op de 10 Vlamingen verkiest de smartphone boven een goed gesprek aan de keukentafel wanneer er met de partner een ruzie uit te praten valt of wanneer er iets goedgemaakt moet worden. Vooral jongeren, twintigers en dertigers kiezen ervoor. Hoe ouder de Vlaming, hoe meer hij het oogcontact in een gesprek apprecieert. In de categorie van de 55-plussers is het nog maar 4 procent dat aangeeft liefst ruzies uit te vechten in tekstberichten.

27% zet de smartphone uit tijdens het vrijen

Zelfs in onze allergrootste momenten van intimiteit doen we maar moeilijk afstand van de smartphone. Meer dan zeven op de tien laat de smartphone gewoon aanstaan tijdens het vrijen, en neemt er de bliepjes en de risico’s op beltonen, een ‘tsjilp’, een ‘zoem’, een ‘drietoon’ of een ‘ping’ voor lief bij.

Bijna drie op de tien zet de smartphone wél uit, en vindt geen WhatsApp-bericht of vriendenverzoek belangrijk genoeg om de passie te verstoren. Opvallend: het zijn de jongeren (die nochtans het felst verslingerd zijn aan hun smartphone) die er in vergelijking met ouderen bewuster voor kiezen om tijdens het liefdesspel de smartphone af te zetten.

Zou het bij ons Nederlanders  veel anders gaan denk je? Bij het daten is het in elk geval funest.. 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.