weer aan het daten

Dit is de duurste stad voor een date

De Deutsche Bank berekende in welke stad je het duurst uit bent als je op date wilt gaan en kwam tot de conclusie dat je met je toekomstige liefde beter niet naar Zurich kunt gaan. En is je date wel liefhebber van een drankje of een sigaret, dan kun je beter niet naar Oslo of Melbourne gaan.

Zurich

Voor het tweede jaar op rij is Zurich de duurste stad om op date te gaan. De taxirit, een etentje in de lokale kroeg, frisdrankjes, filmkaartjes en de biertjes maken een date in de Zwitserse stad een duur grapje volgens Deutsche Bank. Een avondje uit kan al snel omgerekend 160 euro kosten. Na Oslo en Tokio is Amsterdam ook enorm duur. Daar betaal je voor het pakket drankjes, bioscoopkaartjes en de taxirit bijna 140 euro. Een van de reden waarom Zurich zo duur is voor ons, is de dure Zwitserse frank ten opzichte van onder meer de euro.

Goedkopere opties

In Parijs, de stad van de liefde, is daten een stukje goedkoper. De Franse hoofdstad staat op nummer 17 van de 47 onderzochte steden. Wil je echt een goedkope date, dan moet je naar Kuala Lumpur, Jakarta of Manila gaan.

Bieravondje

Maak je er een bieravondje van met je toekomstige geliefde, met af en toe een sigaretje, dan ben je het duurste uit in Oslo, gevolgd door Melbourne. Voor vijf biertjes en twee pakjes sigaretten betaal je daar ruim zestig euro. Ter vergelijking: in Londen betaal je hier circa 45 euro voor. Wil je een date met veel bier en sigaretten, ga dan naar Tsjechië of Zuid-Afrika, adviseert Deutsche Bank.

Bron: Askmen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam