daten met klein budget

Dit is de beste avond om te daten

Er komen alsmaar meer en meer singles bij in Nederland. Dat betekent dat er ook meer en meer dates plaats vinden!  Maar wat is nu de gouden tip voor een geslaagde date? Nou… op dinsdagavond en op zaterdagmiddag heb je de meeste kan dat jouw date een succes wordt. Dat blijkt uit berekeningen van de datingsite Taskify.

Datingwebsite Tawkify bekeek de gegevens van zo’n 1.000 afspraakjes om uit te vlooien op welke dagen je de grootste kans hebt op een succesvolle date. Concreet gingen ze kijken naar welke afspraakjes ook in een tweede date uitmondden, en dan vooral op welke dagen van de week die kans het grootste was.

Niet daten op donderdag

Donderdagavond een afspraakje gepland? Probeer het dan toch nog te verschuiven, want donderdag blijkt geen ideale avond voor een date. Dinsdagavond en zaterdagnamiddag komen uit de bus als de meest succesvolle momenten af te spreken met een potentiële partner. Een eenduidige verklaring hebben de matchmakers bij Tawkify niet, wel een een hypothese: “Op donderdag zijn singles al aan het anticiperen op het weekend, en de mogelijke aantrekkelijke mensen die ze zullen ontmoeten op zaterdag,” klinkt het.

Dinsdag en zaterdag

Op dinsdagavond en zaterdagnamiddag lag de kans maar liefst 30% hoger om daarna een tweede afspraakje te scoren, ondervonden de onderzoekers. Vooral een late lunch op zaterdag werkt het beste als teaser voor een volgend afspraakje, zo blijkt. Volgens de datingswebsite heeft dat alles te maken met onze stemming op zaterdagnamiddag. We zijn niet in werkmodus, maar er is ook niet het gevaar dat we onze kostbare zaterdagavond aan het “verspillen” zijn. Wil je toch liever voor een diner bij kaarslicht gaan, dan is vanavond – dinsdagavond dus – de beste keuze, aldus de datingwebsite.

Nog op zoek naar een date? Check deze datingsites! 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam