Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
macho man
19 mei 2019

Dit element is funest voor je seksleven

Ben je niet helemaal happy met je seksleven op dit moment? Twijfel niet aan jezelf! Het ligt namelijk niet aan jou, maar aan de stress! Dat is geen losse uitspraak, nee, daar is gedegen wetenschappelijk onderzoek aan besteed.

Tijdens een live online enquête van BBC Radio 5 werden 2.066 Britse volwassenen naar hun houding ten opzichte van seks en relaties gevraagd. De factor stress werd door meer mensen als een probleem in de slaapkamer gezien. Zelfs nog vaker dan andere problemen (45%). Relatietherapeute Ellen Brady had hier een degelijke verklaring voor: “We zien ontzettend veel cliënten met angstproblemen. Angst en seks gaan gewoon niet samen.”

Andere factoren die een slecht seksleven verklaren

Andere factoren voor een beperkt seksleven die door de respondenten naar voren werden gebracht waren zaken als lichamelijke gezondheidsproblemen, geestelijke gezondheidsproblemen en het krijgen van kinderen. Slechts 10% van de respondenten benadrukte dat activiteiten op social media een probleem konden vormen.

Verbondenheid

Brady zei dat de impact van de stressfactor niet onderschat moet worden. “Stress kan het gevoel van verbondenheid sterk ondermijnen waardoor eenvoudige zaken als oogcontact of praten met elkaar steeds moeizamer verlopen. Het is logisch dat de intimiteit en de kwaliteit van de manier waarop je seks ervaart minder wordt.”

Seksleven

Overigens geeft het onderzoek ook aan dat niet iedereen te maken heeft met een kwalitatief minder goed functionerend seksleven. De helft van de ondervraagden gaf aan dat ze tevreden waren met hun seksleven (50% van de mannen en 53% van de vrouwen). Ruim 38% van de mannen en een kwart van de vrouwen zeiden echter dat ze niet tevreden waren.

Vertrouwen in de eigen bedprestaties

De enquête suggereerde verder dat 58% van de mensen over het algemeen vertrouwen hebben in hun seksuele prestaties. Een situatie waarin sprake is van verhoogde stress tast dus niet het zelfvertrouwen aan. Een andere opvallende conclusie is dat mannen en vrouwen de seksbeleving anders ervaren, maar ook dat ze er een andere benadering op na houden als het gaat om het vreemdgaan.

Online seks

Driekwart van de vrouwen zei dat een partner die betaalt voor online seks voor hen gelijk staat aan het intiem zoenen van een onbekende. De mannen gaven aan dat dit voor hen niet altijd het geval is. Negen op de 10 volwassenen in het Verenigd Koninkrijk (91%) zeiden dat seks met iemand anders dan hun eigen partner voor hen vreemdgaan is. Slechts twee op de vijf (40%) zei dat browsen op een dating-app of dating website gelijk staat aan ontrouw.

Opnieuw beginnen

Mevrouw Brady van Relate suggereert een tijdelijk seksverbod in te voeren, en opnieuw te beginnen: “Verbied seks, want wat je op seksueel gebied ook hebt gedaan, het is fout gegaan. Als je dus beiden de wens hebt om opnieuw te beginnen, moet je die emotionele verbinding ook opnieuw aan willen gaan. Het probleem is dat juist daar in een grote genderkloof zit. Vrouwen hechten juist heel veel waarde aan emotionele intimiteit zoals kusjes en knuffels. Mannen zien dat vaak niet als een prioriteit, ze zien seks als de prioriteit. In mijn ervaring duurt het echter niet lang voordat mannen zich realiseren dat ze dat ook willen. Uiteindelijk leidt het hen toch naar het ultieme doel: seks. Dit kan dan ook plaats vinden als de juiste situatie ontstaat. Daar moet je dus beiden aan werken.

Bronnen: BBC / Manners

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Onze zuiderburen verlangen naar een pikanter seksleven

Als single droom je er misschien alleen maar van, ook onze...

Een scheiding helpt je verder in het leven

Wist je dat nieuw onderzoek laat zien dat een scheiding doormaken...

Waarom mannen altijd aan seks denken

Mannen denken maar aan één ding .. seks. Je hoeft maar...

Verhoog je libido voor een beter seksleven – hier tips!

Een goed seksleven is tegenwoordig al lang niet vanzelfsprekend meer: stress...

De gedachte achter goedmaaks seks: zo zit het

Het maakt niet uit hoe goed het gaat met je nieuwe...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie