huilende vrouw

Dit doet liefdesverdriet met je gezondheid

Iedereen die weleens liefdesverdriet heeft gehad weet dat het niet zo eenvoudig is je ex uit je hoofd te zetten. Dat komt omdat je verliefdheid het beste kunt vergelijken met een heuse verslaving.

Je weet best dat het slecht voor je is maar… het is sterker dan jezelf. Obessief bezig zijn met je ex, dat kan zelfs schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid. Laatst schreven we nog een artikel over je ex stalken via Facebook waarin dezelfde signalen naar voren komen.

Gevolgen van liefdesverdriet

Klinisch psycholoog Jeff Gardere legt uit wat de gevolgen van liefdesverdriet op je lichaam zijn. “Je immuunsysteem is erg zwak als je een gebroken hart hebt. Je eet niet, je slaapt niet. Omdat je voortdurend stress hebt, maak je ‘giftige’ hormonen en neurotransmitters aan. Hierdoor raakt je lichaam vermoeid. Omdat je brein in overdrive gaat, kun je snel ziek worden.”

Tijd voor ontspanning

“Het is daarom erg belangrijk om in deze moeilijke periode bewust tijd vrij te maken voor ontspanning. Begin met goed voor jezelf te zorgen en zoek een gezonde uitlaatklep. Leer bijvoorbeeld een nieuwe sport of pik de draad met een vroegere hobby weer op. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je voldoende slaapt, zodat je beter met die rollercoaster van gevoelens om kunt gaan. Zo kun je op een gezondere manier deze traumatische gebeurtenis verwerken”, besluit Gardere.

Gelukkig kun je ook veel leren van een mislukte relatie. Een schrale troost, maar toch.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.