jaloezie ex facebook

Dit doe je met de spullen van je ex

Een relatie beëindigen is nooit leuk. Maar zoals we allemaal weten hoort het bij het leven en de liefde. Goed, het is toch zover; jij en je ex gaan uit elkaar. Jullie pakken na een poosje allebei de draad van het leven weer op maar het is volkomen logisch dat je elkaar niet vergeet. Maar in hoeverre bewaar je spullen van je ex?

De één bewaart alleen herinneringen, de ander bewaart een doos vol aandenkens: foto’s, brieven, sieraden…Uit onderzoek blijkt dat 43 procent van de mensen foto’s bewaart van zijn of haar ex, zelfs als ze al in een nieuwe relatie zitten.

Spullen van ex weggooien?

Drie op de vijf vrouwen zegt geen afstand te kunnen doen van foto’s van haar ex omdat ze ‘een onderdeel van haar leven zijn geworden’, meldt Female First. Dit, in vergelijking met 56 procent van de mannen. Mannen voelen zich sneller bezwaard ten opzichte van hun nieuwe vriendin: 17 procent zegt zich schuldig te voelen als hij een foto van zijn ex bewaart. 11 procent van de vrouwen heeft datzelfde gevoel.

Twintig procent van de mannen en negen procent van de vrouwen verstopt foto’s van de nieuwe geliefde omdat hij of zij dit vast niet zal goedkeuren. En misschien is dit wel terecht! 12 procent van de mannen en vijf procent van de vrouwen geeft namelijk toe nog best wel gevoelens te hebben voor de ex.

Redenen om foto’s van exen te bewaren:

Vrouwen

 • Het was een onderdeel van mijn leven dat ik niet wil vergeten – 61%
 • Het zijn mooie herinneringen – 35%
 • Ik wil überhaupt geen foto’s weggooien- 36%
 • Ze doen me denken aan een speciaal moment- 25%
 • Ik sta goed op de foto’s – 9%
 • Ze maken me aan het lachen – 11%
 • Ik heb nog steeds gevoelens voor mijn ex- 5%
 • Ik denk dat we op een gegeven moment weer bij elkaar komen- 1%
 • Zodat ik ze op een gegeven moment tegen hem of haar kan gebruiken – 1%

Mannen

 • Het was een onderdeel van mijn leven dat ik niet wil vergeten – 56%
 • Het zijn mooie herinneringen – 45%
 • Ik wil überhaupt geen foto’s weggooien- 38%
 • Ze doen me denken aan een speciaal moment- 22%
 • Ik sta goed op de foto’s – 10%
 • Ze maken me aan het lachen – 8%
 • Ik heb nog steeds gevoelens voor mijn ex- 12%
 • Ik denk dat we op een gegeven moment weer bij elkaar komen- 3%
 • Zodat ik ze op een gegeven moment tegen hem of haar kan gebruiken – 2%

Mannen vrouwen verschillen

Zo blijkt toch maar dat mannen en vrouwen op dit vlak niet verschillen. Beide hechten waarde aan de tijd die ze samen doorbrachten. En dat is natuurlijk ook logisch: u bent een belangrijk onderdeel van elkaars leven geweest. En laten we eerlijk zijn: het is echt geen schande om ook eens de goede en leuke momenten expliciet te blijven herinneren. Je bent niet voor niets ooit verliefd op elkaar geworden toch?

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.