bespaartips alleen op vakantie

Dit bepaalt de vakantiebestemming van millennials

We hebben weer een millennial-nieuwtje voor je. Want wat blijkt: de vakantiekeus van millenials wordt niet gedreven door de mateloos interessante bestemming maar des te meer omdat deze er zo goed uitziet op social media.

IJsland

Dacht je dat het puur toeval was dat de IJslandse bergen de afgelopen maanden opvallend vaak in uw Facebook- en Instagramfeed ten tonele verschenen? Mooi niet. In een wereld die reeds gedomineerd wordt door social media, doen millennials er graag nog een schepje bovenop: maar liefst 1 op de 3 kiest voor een bepaalde bestemming omdat die fotogeniek is en het goed zal doen op sociale media.

Social Travel

Dat blijkt uit de resultaten van het Social Travel onderzoek van reiswebsite Expedia. Samen met onderzoeksbureau Ruigrok Netpanel namen ze de invloed van social media op het reisgedrag van 759 Belgische jongeren en millennials onder de loep. En daaruit blijkt dat vakantiefoto’s wellicht een beetje té belangrijk zijn.

Millennials

Voor iedereen die niet precies (meer) weet wat millenials zijn: Volgens de online encyclopedie ook wel generatie Y genoemd zijn mannen en vrouwen die geboren zijn in de late jaren zeventig, de vroege jaren tweeduizend en alles daartussen. … Millennials hebben een groot zelfvertrouwen, zijn tolerant en idealistisch, maar ook op zichzelf gericht en zorgeloos.

Een paar opvallende cijfers:

– Bijna een derde van de ondervraagden vindt het belangrijk dat een reisbestemming ‘fotogeniek’ is voor social media.

– 1 op de 7 Belgische jongeren post nepfoto’s op vakantie; mannen twee keer zo vaak als vrouwen.

– 33% post vakantiefoto’s puur met het doel anderen jaloers te maken; ruim de helft ís jaloers bij het zien van vakantiefoto’s op social media.

– Deze 5 typische vakantiefoto’s wekken het meeste irritatie op bij de thuisblijvers: foodfoto’s, de befaamde ‘hotdog-benen’, yoga-houdingen, cliché foto’s voor monumenten en foto’s van alcoholische drankjes.

Ben jij een millenial en heb je al een nieuwe vakantiebestemming in gedachten? Moet je je misschien toch eens afvragen in hoeverre ook jij gedreven wordt door die mooie plaatsjes op Insta, FB en Twitter ?

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!