Je kent het vast wel. Relatiebreuk, liefdesverdriet, de tigste belabberde date en je bent er helemaal klaar mee. Remedie? Shop till you drop! Het lijkt wat overdreven en je kunt natuurlijk ook op de bank bij de psych gaan liggen, maar van therapeutisch shoppen heb je vast meer en langer fun!

We geven je vijf uitstekende redenen 

1. Als je er goed uit ziet, dan voel je je ook lekkerder in je vel. In nieuwe kleren kan je simpelweg echt stralen en dat ziet ook iedereen aan je. Complimentjes krijgen over je nieuwe outfit geven je echt een goed gevoel en maken je een stukje zelfverzekerder.

2. Shoppen is pure ontspanning. Wanneer jij je favoriete boetiek binnenstapt en lekker tussen de nieuwste aanwinsten snuffelt voel je de spanning van je afglijden. Om dit ontspannen gevoel geregeld te ervaren moet je dus ook regelmatig even een kijkje gaan nemen toch?

3. Bij een nieuwe levensfase horen ook nieuwe kleren. Ben je net weer single geworden, dan is het een prima moment om jezelf een nieuwe stijl aan te meten. Ons aankoopgedrag symboliseert vaak ook een bepaalde periode in ons leven, dus helemaal niks mis mee om je eens in het nieuw te steken.

4. Winkelen is een geliefde hobby van vele vrouwen. Voor deze ene keer hoef je je niet te onderscheiden, een unieke hobby of passie te hebben, doe gewoon wat andere vrouwen ook graag doen en waar ze zienderogen van opknappen. Shoppen!

5. Wist je trouwens dat diverse onderzoeken bovenstaande stellingen ondersteunen? Wie had ooit gedacht dat de wetenschap je het beste excuus ‘ever’ zou geven? Die ene tas, paar schoenen, lingeriesetje of ander mooi item kan je echt een geluksgevoel bezorgen. Iedere keer wanneer je dat nieuwe item aantrekt ervaar je dat opnieuw dus zet die schuldgevoelens van je shop attack maar gerust opzij. Het is echt voor een goed doel!