nieuwe vrienden maken

Dipje? Shoppen werkt echt therapeutisch

Je kent het vast wel. Relatiebreuk, liefdesverdriet, de tigste belabberde date en je bent er helemaal klaar mee. Remedie? Shop till you drop! Het lijkt wat overdreven en je kunt natuurlijk ook op de bank bij de psych gaan liggen, maar van therapeutisch shoppen heb je vast meer en langer fun!

We geven je vijf uitstekende redenen 

1. Als je er goed uit ziet, dan voel je je ook lekkerder in je vel. In nieuwe kleren kan je simpelweg echt stralen en dat ziet ook iedereen aan je. Complimentjes krijgen over je nieuwe outfit geven je echt een goed gevoel en maken je een stukje zelfverzekerder.

2. Shoppen is pure ontspanning. Wanneer jij je favoriete boetiek binnenstapt en lekker tussen de nieuwste aanwinsten snuffelt voel je de spanning van je afglijden. Om dit ontspannen gevoel geregeld te ervaren moet je dus ook regelmatig even een kijkje gaan nemen toch?

3. Bij een nieuwe levensfase horen ook nieuwe kleren. Ben je net weer single geworden, dan is het een prima moment om jezelf een nieuwe stijl aan te meten. Ons aankoopgedrag symboliseert vaak ook een bepaalde periode in ons leven, dus helemaal niks mis mee om je eens in het nieuw te steken.

4. Winkelen is een geliefde hobby van vele vrouwen. Voor deze ene keer hoef je je niet te onderscheiden, een unieke hobby of passie te hebben, doe gewoon wat andere vrouwen ook graag doen en waar ze zienderogen van opknappen. Shoppen!

5. Wist je trouwens dat diverse onderzoeken bovenstaande stellingen ondersteunen? Wie had ooit gedacht dat de wetenschap je het beste excuus ‘ever’ zou geven? Die ene tas, paar schoenen, lingeriesetje of ander mooi item kan je echt een geluksgevoel bezorgen. Iedere keer wanneer je dat nieuwe item aantrekt ervaar je dat opnieuw dus zet die schuldgevoelens van je shop attack maar gerust opzij. Het is echt voor een goed doel!

 

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?