Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
cadeau voor vrijgezelle man
9 november 2019

Dinner for two is populair onder nieuwbakken stelletjes, maar dan niet te chique

Je bent head over heels verliefd en jij en je nieuwe vlam beginnen elkaar steeds beter te leren kennen. Maar dan besef je dat de feestdagen al bijna voor de deur staan… Wat ga je hem of haar geven? Datingservice Lexa.nl onderzocht wat Nederlandse singles uitgeven aan een allereerste (kerst)cadeau voor hun nieuwe liefde. Wat blijkt, meer dan de helft van singles vindt een gezellig etentje met z’n tweeën het leukst om te geven, maar dan alleen niet te chique. 

Liefde is onbetaalbaar

Last Christmas, I gave you…  Het gevoel van verliefdheid is niet uit te drukken in euro’s. Toch blijkt dat Nederlanders niet heel gul zijn als het gaat om een cadeau voor een prille liefde: meer dan 50 euro mag een (kerst)cadeautje niet kosten. Ruim een derde koopt een cadeau met een waarde tot 50 euro. Een kwart zit daar iets onder: 15 tot 30 euro. Een cadeau van 100 euro of meer blijkt zeldzaam, slecht 4% van singles wil dit uitgeven aan een presentje.

Niet zomaar een aardigheidje

Een cadeautje kopen voor een nieuwe liefde blijft lastig. Jullie kennen elkaar nog niet al te lang, maar het moet wel iets speciaals zijn, een herinnering aan de eerste feestdagen die jullie met elkaar doorbrachten. Lingerie is volgens veel singles wat te gewaagd, slechts 10% durft het aan om een sexy setje aan te schaffen.

De top-5 cadeaus om hun nieuwe lover mee te verrassen volgens singles:

  1. Uit eten 51%
  2. Paar dagen weg 40%
  3. Kaartje voor festival of concert 35%
  4. Sieraad 25%
  5. Foto van samen in mooie lijst 14%

Good food, good mood! Samen genieten van lekker eten zorgt volgens singles voor een desert tussen de lakens, zo bleek uit eerder onderzoek van Lexa. 39% van de singles Nederlanders geeft aan dat lekker eten hen in de stemming brengt voor seks.

No go’s

Waar je niet mee hoeft aan te komen zijn kleding, snoep of waardebonnen. Deze zijn het minst populair onder de singles. Prima cadeaus voor een vriendin of bekende, maar niet voor de grote liefde van je leven!

Maar no worries, mocht je nu écht geen idee hebben wat je jouw nieuwe vlam moet geven, uit onderzoek blijkt dat de verwachtingen niet ál te hoog zijn. Van de heren vindt 2 op de 3 single gents het een lief gebaar, maar ziet het niet als iets vanzelfsprekends. Want eerlijk is eerlijk, de eerste maanden van verliefdheid wil je niets anders dan tijd met elkaar doorbrengen. En welk cadeau is fijner dan jouw nieuwe crush naast je aan het kerstdiner?

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Een super romantische zomer voor deze sterrenbeelden!

Kreeften, Maagden, Vissen en Boogschutters: bereid jullie voor op een extreem...

Stress voor de ‘echte’ date bij bijna de helft van de 50+ singles

Bij 42% van de Nederlandse vijftig-plus singles zorgt deze onzekerheid over...

Vrouwen vaak teleurgesteld in bijdrage huishouden partner

Single zijn is zo slecht nog niet. Zeker wanneer je leest...

Singles komen weer in actie!

Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente...

Erotisch flirten op afstand doe je zo

Nu we voorlopig nog even aangewezen zijn op onze online dating...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie