cadeau voor vrijgezelle man

Dinner for two is populair onder nieuwbakken stelletjes, maar dan niet te chique

Je bent head over heels verliefd en jij en je nieuwe vlam beginnen elkaar steeds beter te leren kennen. Maar dan besef je dat de feestdagen al bijna voor de deur staan… Wat ga je hem of haar geven? Datingservice Lexa.nl onderzocht wat Nederlandse singles uitgeven aan een allereerste (kerst)cadeau voor hun nieuwe liefde. Wat blijkt, meer dan de helft van singles vindt een gezellig etentje met z’n tweeën het leukst om te geven, maar dan alleen niet te chique. 

Liefde is onbetaalbaar

Last Christmas, I gave you…  Het gevoel van verliefdheid is niet uit te drukken in euro’s. Toch blijkt dat Nederlanders niet heel gul zijn als het gaat om een cadeau voor een prille liefde: meer dan 50 euro mag een (kerst)cadeautje niet kosten. Ruim een derde koopt een cadeau met een waarde tot 50 euro. Een kwart zit daar iets onder: 15 tot 30 euro. Een cadeau van 100 euro of meer blijkt zeldzaam, slecht 4% van singles wil dit uitgeven aan een presentje.

Niet zomaar een aardigheidje

Een cadeautje kopen voor een nieuwe liefde blijft lastig. Jullie kennen elkaar nog niet al te lang, maar het moet wel iets speciaals zijn, een herinnering aan de eerste feestdagen die jullie met elkaar doorbrachten. Lingerie is volgens veel singles wat te gewaagd, slechts 10% durft het aan om een sexy setje aan te schaffen.

De top-5 cadeaus om hun nieuwe lover mee te verrassen volgens singles:

  1. Uit eten 51%
  2. Paar dagen weg 40%
  3. Kaartje voor festival of concert 35%
  4. Sieraad 25%
  5. Foto van samen in mooie lijst 14%

Good food, good mood! Samen genieten van lekker eten zorgt volgens singles voor een desert tussen de lakens, zo bleek uit eerder onderzoek van Lexa. 39% van de singles Nederlanders geeft aan dat lekker eten hen in de stemming brengt voor seks.

No go’s

Waar je niet mee hoeft aan te komen zijn kleding, snoep of waardebonnen. Deze zijn het minst populair onder de singles. Prima cadeaus voor een vriendin of bekende, maar niet voor de grote liefde van je leven!

Maar no worries, mocht je nu écht geen idee hebben wat je jouw nieuwe vlam moet geven, uit onderzoek blijkt dat de verwachtingen niet ál te hoog zijn. Van de heren vindt 2 op de 3 single gents het een lief gebaar, maar ziet het niet als iets vanzelfsprekends. Want eerlijk is eerlijk, de eerste maanden van verliefdheid wil je niets anders dan tijd met elkaar doorbrengen. En welk cadeau is fijner dan jouw nieuwe crush naast je aan het kerstdiner?

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam