Het is een blijft een dilemma: heb je nou wel of geen seks na afloop van je eerste date? Meestal lees je dat wanneer je een serieuze relatie wilt beter even kunt wachten maar auteur Blake Lavak denkt daar anders over. Hij adviseert: seks op de eerste date.

Opzienbarende dating tips

De schrijver van het boek ‘Own that guy in sixty days’ zegt dat het bijna altijd essentieel is om seks te hebben op je eerste afspraakje. Volgens hem is het dé manier om een man te vinden en vast te houden. Alhoewel, zijn theorieën gelden niet voor iedereen zo schrijft hij in het boek. Maar wel voor iedereen die succes wil boeken tijdens het daten.

Lavak beseft dat zijn tips nogal omstreden zijn. “Heel wat mensen zullen mijn tips niet meteen volgen, maar als ze er wat langer over nadenken dan komen ze tot het besef dat ik wel eens gelijk kan hebben.”

Nadat zijn zus een relatiebreuk doormaakte begon Lavak de datingwereld te ontdekken. “Mijn zus wilde erg graag een nieuwe partner en ging op zoek. Ze maakte 1 fout: ze volgde de klassieke datingregels. Wachten tot haar date de eerste stap zou zetten, met maar 1 man tegelijk afspreken. Ik zag dat dit haar helemaal niets opleverde”. Hij ging bij andere mannen en vrouwen te rade en uiteindelijk besloot hij een boek te schrijven over zijn bevindingen.

De datingstrategie

De te volgen datingstrategie gaat zo:

  1. Wees 60 dagen lang lief voor je date en geef hem een goed gevoel
  2. In ruil daarvoor zal hij je alles geven wat je wilt omdat hij verslaafd is aan het gevoel dat jij hem geeft.  Als voorbeeld geeft Lavak: de affaire tussen Angelina Jolie en Brad Pitt begon toen hij nog getrouwd was met Jennifer Aniston
  3. Het bewijst dat je vanaf het eerste moment de leiding moet nemen, je moet de situatie onder controle hebben, net als Angelina
  4. Daarna moet je je dat alleen maar naar jou laten smachten
  5. Wees niet saai maar verleid die man! Je hoeft helemaal niet bloedmooi te zijn. Lief zijn is vaak goed genoeg.
  6. Gedraag je onorthodox in de slaapkamer. Een voorbeeld: doe wel aan seks op de eerste date.

Eens of oneens?

Het lijkt ons typische Amerikaans en niet echt werkbaar voor de vrouwelijke singles van Nederland. Past deze rol van verleidelijke, lieve, doortastende stoeipoes bij jou om een man aan je te binden of verkies je toch liever je eigen datingstrategie?