Dikke vrouwen meer stress maar minder kans op relatiebreuk

Vrouwen met overgewicht kampen voor de hand liggende problemen als gezondheidszorgen of het vinden van modieuze kledij. Maar nieuw onderzoek wijst uit dat hun gewicht ook andere, verrassende onderdelen van hun leven treft.

 

Problemen
Onderzoekers bestudeerden meer dan 41.000 volwassenen die een jaar lang een stressdagboek bijhielden. Daaruit blijkt dat vrouwen met overgewicht meer kans hebben om ontslagen te worden, meer kans op geldproblemen hebben en meer lijden onder de dood van een vriend of familielid. Een dikkere dame is ook vaker het slachtoffer van een misdaad en ze heeft meer kans om zelf een crimineel te worden. Wat nog erger is, deze stresserende situaties zorgen voor emotionele vreetbuien, waardoor ze weer dikker worden en meer gezondheidsrisico’s lopen.

Wel geluk in liefde
Het wordt wereldwijd aanvaard dat stress obesitas kan veroorzaken, maar het omgekeerde blijkt nu ook waar te zijn. Mensen met overgewicht hebben meer stress. Maar dikke vrouwen hebben wel meer geluk in de liefde, het onderzoek toont aan dat ze minder kans hebben op een scheiding of een relatiebreuk.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten

By Linda ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!