blauwtje lopen

Digitaal een blauwtje lopen

Een blauwtje lopen kan iedereen overkomen. Wanneer je je beweegt op datingsites is de kans daarop vele malen groter. Simpelweg omdat je sneller een poging waagt. De drempel is namelijk een stuk lager om iemand die jou leuk lijkt aan te spreken, dan dat je naast iemand in de supermarkt staat. Op datingsites spreek je mensen aan die je niet kent. Reageren ze niet, dan is dat zo. 

Digitaal een blauwtje lopen

De kans verminderen om een blauwtje te lopen op datingsites, dan moet je goed op de hoogte zijn van de woorden en huidige kennis. Weet je namelijk niet waar anderen het over hebben, dan vind jij nooit je lief op dergelijke sites. Wat bedenk jij bij de woorden sapioseksueel, kittenfishing, tindertoerist, ghosten  en ecoseksueel. Raak eerst op de hoogte en ga dan pas door met je zoektocht op datingapps en -sites.

1. Tindertoerist

Op datingapp Tinder ontmoet je meestal mensen die zich in jouw buurt bevinden. Tref je iemand die honderden km van je verwijderd is, dan heb je van doen met een hindertoerist. Een toerist die romantiek zoekt in het buitenland. Reageer je snel, dan kan er vriendschap ontstaan. Reageer je traag, dan is hij gevlogen. Tindertoerist wordt ook gezegd tegen mensen die uit nieuwsgierigheid rondneuzen op Tinder.

2. Kittenfish

Wanneer je denkt een fotomodel met een relaxte levensstijl aan de haak hebt geslagen, kun je een soort van aardappel treffen die enkel op de bank zit. Dit is dan het kleinere zusje van de Catfish, die online liefde zoekt door zich voor te doen als iemand anders. De kittenfish echter liegt niet perse, maar doet zich gewoon iets beter voor dan ze is. Terug in de zee met deze Kittenfish.

3. Ecoseksueel

De ecosequeel is iemand met een klimaatbewust seksleven. Duurzame seksspeeltjes, herbruikbare condooms en sfeerlicht uit een spaarlamp. Ze gaan zelfs zover dat ze seks gebruiken om milieuproblemen onder de aandacht te brengen.

4. Ghosten en zombieen

Een relatie beëindigen zonder dit uit te spreken, dat gebeurt. Het contact verbreekt gewoon. Telefoon wordt niet meer opgenomen, berichten blijven onbeantwoord. Je partner is een fantoom. Deze grote verdwijntruc heet ghosting. Blijk je een zombie, dan heb je een soort van spijt van je host verdwijning en probeer je plots weer in contact te komen.

5. Sapioseksueel

Wanneer je valt voor iemand met een IQ van over de 100 en de daarbij passende emotionele intelligentie, dan ben je mogelijk een sapioseksueel. Niet dat het uiterlijk er niet meer toe doet, maar vooral een scherpzinnig, uitdagend gesprek zorgt dat jij opgewonden raakt.

Foto: Een blauwtje lopen 
Bron: Hart&Ziel BN DeStem “Zo spreek je ‘n woordje mee op datingsites” door Samuel Blom

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.