Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
met hond wandelen
4 oktober 2019

Dierendag: 80 procent baasjes geeft huisdier extra aandacht

Op vrijdag 4 oktober is het Werelddierendag . Natuurlijk geef jij je hond altijd al de liefde die hij verdient, maar deze dag is een uitstekende gelegenheid om je trouwste vriend nog wat extra aandacht te geven. 

In de jaren 1920 besloot de Wereldvereniging van de Dierenbescherming dat het tijd werd om een dag in het jaar volledig in het teken te zetten van onze geliefde viervoeters. En gelijk hadden ze! Ze kozen voor 4 oktober, feestdag van Sint Franciscus van Assisi, die zich naast de melaatsen en de armen ook bekommerde om de dieren.

Anno 2019 heeft zowat 80% van de baasjes op Dierendag iets leuks in petto voor zijn beste vriend. En met reden! Sta maar eens stil bij alles wat je in ruil krijgt van jouw trouwe viervoeter.

Hij maakt je gelukkig


Omgaan met je hond heeft een kalmerend effect. Meer nog, onderzoek toont aan dat het aaien van een hond je hartslag en huidtemperatuur beïnvloedt. Mensen met een hond zouden beter reageren op stress én een hond heeft zelfs een positief effect op het zelfvertrouwen van het baasje. Redenen genoeg om je harige vriend een extra dikke knuffel te geven.

Hij is je personal trainer


Elke hond heeft zijn dagelijkse wandeling nodig. Met je viervoeter wandelen of spelen in de tuin of in een park, geeft jou ook de nodige beweging. Hondeneigenaars hebben 4 keer meer kans om aan de voorgeschreven 150 min. beweging per week te komen dan mensen zonder hond. En geef toe, rondrennen met je hond in de natuur is ook veel leuker dan in je eentje op de loopband in een muf fitnesscentrum. Kom eens uit je comfortzone en trek op 4 oktober met je hond naar het bos of de zee voor een extra lange wandeling.

Hij houdt je gezond


Wist je dat de kans op hart- en vaatziekten bij hondeneigenaars aanzienlijk kleiner is dan bij mensen zonder hond? Dit is mogelijks (deels) te danken aan de actievere levensstijl van hondeneigenaars. Eerder werd al aangetoond dat hondeneigenaars minder snel een hoge bloeddruk krijgen. En dat zonder pillen te slikken! Daarnaast heeft een hond ook op andere aspecten van onze gezondheid een positieve invloed. Dat een huisdier de kans op allergieën bij kinderen vermindert, was al geweten. Maar nu blijkt dat huisdieren ook een positief effect kunnen hebben op het immuunsysteem van volwassenen. A dog a day keeps the doctor away, zeg maar.

Hij is er altijd voor je


Het beste middel tegen eenzaamheid? Een hond. Hij is er altijd als je thuiskomt na een rotdag op het werk. Je kinderen zoeken zijn gezelschap op als ze ruzie hebben of verdrietig zijn. Kortom, hij is een belangrijk deel van het gezin.

Vooral singles en ouderen geven aan zich minder eenzaam te voelen met een hond in huis. Bovendien ontmoet je tijdens je wandelingen vaak andere hondeneigenaars, wat je sociale welzijn ten goede komt.

Het is overduidelijk: je hond houdt je gezond, zowel fysiek als mentaal! En daar verdient hij toch een bedankje voor. Dus verras je trouwe vriend op 4 oktober met een nieuw stuk speelgoed of verwen hem met een lekkere snack en geniet samen van een fijne Dierendag!

Bron: HLN

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Wonen algemeen

gerelateerde artikelen

Single vrouwen: dit doet een hond of kat met je nachtrust

Dol op je viervoeter en nog niet van plan om je...

Zo maak je contact

Je schamen voor een foutje is niet erg, Er voor uitkomen...

Tinder voor kattenliefhebbers: Catinder

Heb je bedacht dat nu je weer single bent het wel...

Liefde tussen hond en bazin hechter dan huwelijksband

Voor honden kan dierendag al niet meer stuk. Meer dan de...

Hond op bed zorgt voor betere nachtrust

Ook zo dol op je hond en volgt hij je overal...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie

Direct Wonen Huren