zomervakantie tips kinderen

Die eerste vakantie als gebroken gezin

Het gezegde luidt “samen is leuker dan alleen” en voor de meeste mensen is dat de waarheid als een koe. Wanneer je na het overlijden van je geliefde of een echtscheiding alleen met de kinderen achterblijft is ‘gezellig vakantie vieren’ in het begin een heuse opgave. Hoe het anders kan? Dat vertellen we je hier.

Ouder alleen

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Mijn vader, halverwege de dertig, mijn zusje van 9 en ikzelf van 11 in een vakantiehuisje van Centerparcs ergens in Limburg. We schrijven begin jaren tachtig en mijn moeder was net een paar maanden dood. Mijn vader probeerde met alle macht het leven “gewoon” door te laten gaan. Dus op naar dat vakantiehuisje midden in de winter. Even een paar dagen ontspannen, zwemmen, bowlen..  het werd een ramp.

Eenoudergezin

Natuurlijk was niks zoals het vroeger was. We misten haar verschrikkelijk. Ontredderd, verloren en verdrietig. Die mini vakantie daar in Limburg staat me nog altijd helder voor de geest. Evenals die vakantie een maand of zes later toen de zomer in zich kwam en we opnieuw op vakantie gingen. Met z’n drietjes kamperen. Op een leuke camping ergens in Nederland, tussen allemaal gelukkige en vooral voltallige gezinnen. Spelen met kinderen die een papa én vooral ook een mama hadden. Ik weet niet of er toen al vakanties voor eenoudergezinnen bestonden maar dat was serieus een uitkomst geweest. Niet alleen voor mij en mijn zusje maar zeer zeker ook voor mijn vader. Want wat had die man het moeilijk als jonge weduwnaar en niemand om écht mee te praten.

Nieuwe tijden!

We leven 35 jaar na dato en inmiddels zijn de tijden veranderd. Nu bestaan er gelukkig heel veel reisorganisaties die ervoor zorgen dat alleenstaande ouders en hun kinderen een topvakantie kunnen beleven! Of het nu in het vroege voorjaar is, tijdens de zomerse vakantieweken, buiten het hoogseizoen wanneer je nog jonge kinderen hebt die niet gebonden zitten aan schoolvakanties of wanneer je met de herfst of in de winter er met je koters even tussenuit wilt. Het aanbod varieert van kamperen binnen Europa, hotelvakanties tot verre exotische rondreizen. Er is voor ieder budget wel een passende eenoudervakantie te vinden.

Fijne vakantie

Ben je na het verlies van je partner of relatie ook zo toe aan een fijne vakantie met je kinderen? Ga niet alleen lopen tobben maar ga samen met andere eenoudergezinnen. Ik weet 100% zeker dat jij en je kinderen een prettige, fijne, en vooral gezellige vakantie tegemoet gaan! Hier vind je alvast een opsomming van uitstekende eenoudervakanties.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.