Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
flirten
29 oktober 2019

Die beroemde eerste indruk is een kwestie van seconden

De aloude uitspraak dat je maar een keer een eerste indruk kunt maken is geen nieuws. Maar wist je dat je slechts een tiende van een seconde nodig hebt om over iemand anders te oordelen?

Succesvolle eerste indruk is secondewerk

Een eerste indruk achterlaten doe je niet alleen tijdens een sollicitatiegesprek of een toevallige ontmoeting, maar als single natuurlijk ook tijdens een eerste date. Wist je dat jouw hersenen razendsnel aan de slag gaan bij het ontmoeten van een nieuw persoon?

Uit een onderzoek van de befaamde Princeton Universiteit blijkt dus dat het slechts een tiende van een seconde duurt om een oordeel over een ander te vormen. Die beoordeling maken we vooral op basis van de uiterlijke kenmerken en gezichtsuitdrukkingen.

Ongewijzigd

Interessant is dat we bij nader inzien onze eerste indruk doorgaans niet wijzigen. Zelfs als de omstandigheden anders zijn, we iemand in een andere setting ontmoeten dan blijft de eerste indruk nagenoeg dezelfde. De onderzoekers toonden aan dat we kwaliteiten als aantrekkelijkheid en betrouwbaarheid het snelst beoordelen.

Eerste indruk krachtiger dan voorkennis

Het is zelfs zo dat onze eerste indruk van iemand krachtiger is dan feiten of voorkennis. Die worden zonder blikken of blozen van de kaart geveegd. Het werkt als volgt: tijdens een sollicitatiegesprek baseren we onze eerste indruk voornamelijk op basis van kledingstijl en de handdruk. Een slappe handdruk roept doorgaans passiviteit op, iets dat werkgevers liever mijden. Op basis van je stem wordt er bepaald hoe betrouwbaar, warm en ‘agressief’ je bent.

Beeldmateriaal werkt negatief

Een foto of video van jezelf posten op Youtube, of ‘slechte foto’s’ plaatsen bij je profiel op een datingsite kun je beter achterwege laten als je een goede eerste indruk wilt maken. Uit het onderzoek blijkt dat beeldmateriaal doorgaans een negatievere indruk achterlaat dan bij een eerste echte kennismaking.

Flirt tips nodig voor die eerste ontmoeting? Check it out!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zo haal je het beste uit je eerste date

Om het uiterste uit jezelf en je date te halen, is...

Speeddaten: met deze tips maak je er top dates van!

Wil je weleens een leuke date night beleven? Ga dan eens...

Een op de vier vrouwelijke singles zet nooit eerste stap

Drie op de vier singles ontmoet een geliefde het liefst in...

Voor de eerste keer mee met een singlereis

Voor de eerste keer mee gaan met een singlereis kan best...

Haar- en make-up tips voor een eerste date

Een goede eerste indruk is alles. Met deze haar- en make-up...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie