food festivals

Deze zomerfestivals zijn te leuk om te missen!

Het is officieel zomer en dat moet gevierd worden. In Tsjechië vind je de allerleukste zomerfestivals waarvan sommigen gehouden worden in burchten en kastelen. In eigen land worden er deze maand knusse optredens bij het kampvuur georganiseerd. Boek je eigen kleinkunst festival in het hippe Brooklyn in hartje New York.

De leukste zomer evenementen vind je in Tsjechië

In Tsjechië worden de zomermaanden gevierd met de leukste zomerfestivals. In het centrum van historische steden, bij kastelen en burchten en op andere unieke locaties kun je genieten van muziek, dans en films. In de Moravische stad Ostrava worden in de maand juli muziekfestivals gehouden op een industrieel erfgoed. Bezoek Boheemse en Moravische burchten en kastelen waar in schilderachtige entourage van juli tot en met september verschillende muziekfestivals georganiseerd. Of bezoek een van de Jazz openluchtfestivals in de Tsjechische steden of ontdek het grootste en meest prestigieuze filmfestival van Midden- en Oost-Europa. Ontdek hier welk zomerfestival in Tsjechië jouw favoriet is.

Geniet van muziek rond het kampvuur

Wat zijn jouw herinneringen aan de zomerse avonden bij het kampvuur? Zingen bij het kampvuur, op schoolkamp of bij scouting? Lekker opwarmen, mijmeren bij het vuur of broodjes bakken? Iedereen heeft een bijzondere herinnering aan een avond bij het kampvuur. Op 30 juni spelen zo’n 70 muzikanten bij het kampvuur op 15 verschillende Natuurkampeerterreinen in Nederland. Muzikanten uit verschillende provincies in Nederland spelen bekende meezingers of zelf gecomponeerde nummers. De publieksfavorieten worden uitgenodigd om te komen spelen op het Kampvuurfestival op zaterdag 8 september. Lees hier hoe je de dag van de kampvuurmuzikant op 30 juni kunt bijwonen.

zomerfestivals

 

Je eigen kleinkunst festival in Brooklyn

Boek deze zomer je eigen kleinkunst festival met een Street art tour in de wijk Bushwick in Brooklyn. De Wijk Brooklyn dankt zijn naam aan de Nederlandse stad Breukelen en is een hippe en aantrekkelijke wijk voor locals én bezoekers. Een echte aanrader is de privé tour Brooklyn’s Beat van Levy’s Unique New York. Wandel over de indrukwekkende Brooklyn Bridge, dwaal door DUMBO – Down Under the Manhattan Bridge Overpass – en geniet van het mooiste uitzicht over Manhattan.

New York

Neem daarna de metro en ontdek Mediterrane, Italiaanse en Joodse winkeltjes en kunst galerietjes. Een andere tip is de onlangs geopende tentoonstelling van Escher in Brooklyn. Is het je al eens opgevallen dat de oneindigheid van Escher terug te vinden is op de trommeltjes van Droste’s cacao? Lees hier meer tips over een tof verblijf in New York.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.