houseparty amsterdam

Deze zomer uitgaan in Berlijn: hier moet je zijn!

Berlijn is dé stad om lekker te feesten. Natuurlijk moet je wel weten waar en hoe je daar het beste uitgaat. Daarnaast moet je ook rekening houden met heel wat zaken. Zoals hoe je gekleed bent, met wie je gaat en op welke dagen je je gaat feesten. De feestavonden zijn donderdag, vrijdag en zaterdag. Maar sommige clubs zijn ook op andere dagen van de week open.

Besef wel dat je in Berlijn soms geweigerd kan worden aan de deuren. Kom dus niet in veel te grote groepen aan en probeer ook een gezonde mix te hebben van mannen en vrouwen.

Maar goed, tijd om te feesten:

In Berlijn zijn er heel wat buurten waar je elke avond terecht kan om te gaan feesten. Voornamelijk zijn er drie straten die je zeker moet noteren als je op café wil en ook af en toe wil dansen.

  1. Simon Dach Straße

In deze straat vind je heel verschillende barretjes. Her leuke hieraan is dat ook veel Berliners naar deze buurt komen. Hierdoor heb je meer kans om Duitse vrienden te maken natuurlijk. Logisch ook dat ze allemaal hierheen komen, want het aanbod is super! Van cocktailbars tot alternatieve ketens. Voor ieders wat wils!

  1. Oranienburger Straße

Waarschijnlijk de bekendste uitgaansbuurt bij toeristen. En net daarom is het daar ook heel druk. Maar dat vinden we niet zo erg, want het is daar ook heel leuk. Je hebt daar gezellige terrasjes en toffe cocktailbars, maar in de zijstraten vind je nog meer barretjes. Loop eens rond in de wijk en ga eens naar Auguststraße en Torstraße, waar je nog meer bars zal vinden. Veel keuze!

  1. Oranienstraße

Nog een populaire straat om op café te gaan, is de Oranienstraße. Hier voelen alternatievelingen zich vooral thuis in de unieke en multiculturele bars.

  1. Berghain

Adres: Am Wriezener Bahnhof 70

Eén van de bekendste uitgaansplaatsen in Berlijn is zonder twijfel Berghain. ’t Is een grote industriehal met weinig licht en harde technomuziek. De club is al meerdere keren uitgeroepen tot beste club ter wereld.

  1. Watergate

Adres: Falckensteinstraße 49

Nog zo’n bekende bij toeristen en locals is Watergate. Ook een discotheek waar techno wordt gedraaid door soms heel bekende dj’s. Watergate is toch een beetje beter verlicht dan Berghain. Als je even wil ontsnappen van de drukte, kan je even naar een gezellig terras aan het water.

  1. Wilden Renate

Adres: Alt-Stralau 70

Wilden Renate is een oud appartement dat volledig is omgebouwd tot een bizarre club. Alles kamers zien er een beetje anders uit, maar zijn één voor één heel leuk. Je kan hier uiteraard, zoals meeste clubs in Berlijn, terecht voor techno- en housemuziek.

  1. Tresor

Adres: Köpenicker Straße 70

Als je gek bent van beats en goede house, moet je bij Tresor zijn. De club bevindt zich in een oude fabriek waardoor de undergoundsfeer er helemaal inzit! Losgehen!

Lees ook: Uitgaansleven Berlijn te groot om te kiezen

Bron: Newsmonkey

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.