Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
werk loslaten op vakantie
19 augustus 2019

Deze zomer alleen op vakantie? Tips voor een veilige reis!

Ga je deze zomer voor het eerst alleen backpacken in Australië, chillen op Bali of een droomreis maken door Europa? Dan ga je natuurlijk het liefst goed voorbereid van huis. Met onderstaande tips van Uber voorkom je dat je voor (onaangename) verrassingen en onveilige situaties komt te staan tijdens jouw eerste soloreis.

Bewaar je documenten in een veilige digital space

Als je slim bent, scan je voordat je op vakantie gaat al je reisdocumenten in. Paspoort, rijbewijs, identiteitskaart, vliegtickets, you name it! Bewaar deze documenten op een veilige digitale plek waar je altijd toegang tot hebt, bijvoorbeeld in de iCloud of Google Drive. Op deze manier heb je alles altijd bij de hand, dat scheelt je een hoop ellende bij diefstal en een zoveelste zoektocht in je tas bij de balie. Mocht je onverhoopt tijdens een (iets te gezellige avond) een van deze belangrijke documenten kwijtraken, kun jij in ieder geval altijd aantonen wie je bent en waar je recht op hebt.

Vertrouw op je gevoel

Heb je het gevoel dat iets niet helemaal in de haak is? Vertrouw daar dan op. In de meeste gevallen klopt je onderbuikgevoel. Stap dus vooral niet bij iemand in de auto die je niet helemaal vertrouwt, ga niet met die groep mensen mee die voor je gevoel iets te amicaal doen voor een eerste ontmoeting, leave them! Bij Uber wordt je rit altijd geregistreerd en zie je van tevoren informatie over je chauffeur. Wil je toch wel graag laten weten waar je bent aan je (nieuw gemaakte) vakantievrienden of het thuisfront? Deel je ritgegevens dan met je vaste contactpersonen via de app. Zo zien zij live waar je op dat moment bent en als je bij je bestemming bent afgezet.

Neem niet teveel mee

Ga je naar een land met veel zakkenrollers (waar niet?), probeer er dan niet teveel als toerist uit te zien. Laat vooral je meest waardevolle spullen thuis. Loop dus niet met je nieuwste camera om je nek met een goed gevulde portemonnee in je broekzak over de Ramblas in Barcelona als dit niet nodig is. In de meeste steden koop je voorafgaand aan je metro of treinritje een pas voor meerdere dagen, zo hoef je dus niet met cash of pinpassen op zak te lopen. Een Uber reserveer je snel via de app, dus ook van A naar B kom je tegenwoordig prima zonder cash.

Bespaar torenhoge (onnodige) kosten

Even lekker helemaal eruit, digital detox en alleen maar boeken lezen? Dan heb kun je deze tip gerust overslaan en heb jij je telefoon helemaal niet nodig op vakantie. Mocht je toch af en toe gebruik maken van internet of je mooiste kiekjes naar het thuisfront sturen, let dan op je internetbundel. Binnen de Europese Unie kun je tegenwoordig gebruik maken van 3G en 4G zonder extra kosten. Ga je wat verder van huis? Zet je dataroaming dan uit en maak gebruik van wifi in je hotel of restaurant. Let op: denk wel goed na waar je dit doet. Een openbaar gratis netwerk klinkt misschien verleidelijk. Vaak moet je eerst akkoord gaan met een lijst met voorwaarden, dit kan ten koste gaan van je privacy. Kies dus liever voor een beveiligd netwerk met een wachtwoord.

Emergency

Als je goed voorbereid op reis gaat, vergeet dan vooral niet de belangrijke lokale (nood)nummers in je telefoon op te slaan. Je gaat er natuurlijk vanuit deze niet nodig te hebben maar niks zo onhandig als bij een noodgeval geen noodnummer of nummer van je hotel paraat te hebben. Ben je dit tijdens je perfecte voorbereiding alsnog vergeten? Als je in de Uber bent gestapt kun je tijdens je rit in geval van nood ook gewoon via de app een noodnummer bellen.

Fervent soloreiziger Liesbeth Rasker voegt hier het volgende aan toe:

‘Als ik mensen vertel dat ik het liefst in m’n eentje reis is één van de eerste dingen die ik te horen krijg ‘oh, is dat dan wel veilig?’ Zeker als vrouw alleen is dat iets waar men zich erg druk over maakt: hoe veilig is in je eentje reizen? Als ik iets heb geleerd van al mijn solo reizen is het dit wel: overal ter wereld zijn rotte appels te vinden, maar over het algemeen hebben mensen het beste met je voor. Het valt dus wel mee allemaal. Om die rotte appels te vermijden zijn er verschillende handige trucs toe te passen, die ik uitgebreid beschrijf in mijn nieuwe boek Solo reizen. Eén van die tips is om reguliere taxi’s zoveel mogelijk links te laten liggen en waar mogelijk gebruik te maken van Ubers. Vele malen veiliger, zeker voor wie alleen op reis gaat. En wie weet stap je bij een leuke chauffeur in die je nog wat moois kan vertellen over de omgeving ook.’

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vijf vakantietips voor verlegen solo reizigers

Het is belangrijk te onthouden dat reizen zeer zeker niet alleen...

6 tips voor duurzaam reizen

Verre oorden verkennen is leuk, maar heeft ook een impact op...

Me time! Deze leuke dingen wil je graag beleven wanneer je solo reist

Solo reizen is zeker de moeite waard. Blijf lezen als je...

In dit land kun je het beste op vakantie als single vrouw

Vrouw, single en vakantieplannen? Dan wil je behalve een mooie reis...

35 procent van de singles boekt vakantie lastminute

Struin jij ook al maanden vantevoren het internet af op zoek...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie