Jij bent ongetwijfeld ook weleens nieuwsgierig naar hoe oud andere mensen jou schatten. Of hoe oud je er nu eigenlijk uitziet op een foto. Daar kun je nu achter komen want Microsoft heeft een website ontwikkeld waarmee op basis van een foto van je leeftijd wordt bepaald.

Experiment

Het is een experimentele website op basis van gezichtsherkenning. Je ziet je leeftijd als je een foto van jezelf uploadt. Talloze mensen delen hun resultaat op sociale media. Stuur vooral veel foto’s in, want How Old leert je leeftijd beter inschatten naarmate de algoritmes meer foto’s hebben verwerkt. Dat is ook hard nodig want de website zit er nogal vaak naast ;-). Zo wordt Madonna (56) door de site op 27 jaar geschat.

Feedback

Corom Thompson en Santosh Balasubramanian lanceerden How-Old.net om nieuwe software te testen. ,,We stuurden een e-mail naar een groep van enkele honderden mensen waarin we hen vroegen de pagina enkele minuten uit te proberen en ons feedback te geven. Optimistisch als we waren, hoopten we dat ten minste 50 mensen het zouden doen”, schreven ze in een blog.

Hype

Maar binnen enkele uren hadden meer dan 35.000 nieuwsgierigen van over de hele wereld de website bezocht. Het werd instantaan een hype en de servers kregen zelfs problemen.

Duizenden mensen hebben inmiddels foto’s van zichzelf, familieleden en sterren geüpload. Soms zelfs van hun hond of van fictieve personages. Wie geen foto wil uploaden, kan ook afbeeldingen van sterren zoeken via zoekmachine Bing. En de resultaten variëren.

madonna