vragen speeddate

Deze vragen werken wél bij online daten, maar niet in het echt

De Amerikaanse psycholoog Arthur Aron onderzocht met welke vragen je date het meeste kans had van slagen. Maar hoe zit dat online? Goedkoopstesimonly.net testte via Tinder en Happn een selectie van de 72 vragen waarmee je volgens Arthur Aron het meeste kans had om verliefd te worden. Dit zijn de meest succesvolle:

Top drie succesvolle vragen

De favoriete vraag die mannen gesteld kregen was: “Als je iedereen uit de wereld mocht kiezen, wie zou je als tafelgast willen hebben?”. Op nummer twee stond: “Hoe ziet je perfecte dag eruit?”. De derde vraag die het goed deed bij de mannen was: “Waar droom je al lang van? En waarom heb je het nog niet gedaan?”.

Gênante ervaring?

De vrouwen kregen de volgende twee vragen het liefst gesteld: “Waar ben je het meest trots op?” en “Als een waarzegger je de waarheid zou kunnen vertellen over jezelf, je leven of je toekomst, wat wil je dan weten?”. Op nummer twee voor de vrouwen stond: “Als je goed bevriend zou raken met iemand, wat is dan belangrijk om te weten?”. De derde favoriete vraag die vrouwen graag op hun scherm zagen verschijnen is: “Wat is je meest gênante ervaring?”.

M/V

De minst populaire en meest genegeerde vraag onder zowel mannen én vrouwen was: “Stel dat je vandaag doodgaat en je hebt geen afscheid genomen van je dierbaren, zou je dan spijt hebben van iets dat je nog niet gezegd hebt? En zo ja, waarom heb je het nog niet gezegd?”. Deze vraag was waarschijnlijk een tikkeltje te diepgaand voor de Tinderaars en Happn’ers en werd dan ook niet op prijs gesteld.

Online versus face-to-face

Allereerst bleek uit het onderzoek dat mannen online de wat luchtigere vragen meer wisten te waarderen dan vrouwen. Vrouwen waardeerden de diepgaandere vragen meer dan mannen. Van de vrouwen top drie was geen enkele heel luchtig terwijl bij de mannen twee van de drie favoriete vragen wat luchtiger waren. Daarbij gaf een deel van de vrouwen aan dat ze hun favoriete diepgaande vragen waarschijnlijk online meer zouden waarderen dan in het echt. Dit omdat ze wat langer de tijd hadden om na te denken over hun antwoord en ze zich niet verplicht voelden om te antwoorden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam