overspelige vrouw

Deze vooroordelen over overspel bij vrouwen kloppen niet

Overspel is iets van alle tijden en alle types van mensen. Toch heersen er heel wat misverstanden over, zeker over ontrouwe vrouwen. Wednesday Martin, auteur van het boek ‘Untrue’, weerlegt de vier hardnekkigste mythes over vrouwelijk overspel.

Vrouwen plegen overspel door ‘emotionele’ redenen

Als vrouwen niet trouw zijn aan hun man, denken mensen vaak dat ze niet tevreden zijn over hun huwelijk en dat het hun manier is om daaraan te ontsnappen. In sommige gevallen zal dat inderdaad de verklaring zijn, maar zeker niet altijd. Studies hebben aangetoond dat meer dan een derde van de vrouwen die overspel plegen, zich binnen hun huwelijk als ‘blij’ of zelfs ‘heel blij’ omschrijven, vertelt auteur Wednesday Martin aan CNN. Zij schreef met ‘Untrue’ een boek over vrouwelijk seksualiteit.

“We geloven bepaalde zaken omdat we ze veronderstellen en zorgen er dan voor dat andere mensen ze ook geloven”, aldus Martin. “Maar als je de onderzoekgegevens van nader bekijkt, dan ontdek je dezelfde denkpatronen bij beide geslachten. Overspel is spannend en vervullend voor zowel mannen als vrouwen, en zowel fysiek als emotioneel.”

Vrouwen hebben affaires, geen onenightstands

Het is niet zo dat vrouwen minder interesse in eenmalige seksuele avontuurtjes, maar ze hebben er minder de kans toe, stelt Martin. Mannen hebben doorheen hun dagelijkse leven ‘grijze zones van overspel’, zoals bezoekjes aan stripclubs of massages met een ‘happy ending’. Voor vrouwen is het moeilijker om losse seksuele contacten te onderhouden, maar studies wijzen aan dat ze evenveel nood hebben aan afwisseling in hun seksleven.

Vrouwen zijn minder seksueel avontuurlijk dan mannen

Het stereotype over de seksuele voorkeur van vrouwen is dat ze liefst ‘gewone’ seks hebben, maar dat klopt niet. Verschillende onderzoeken besluiten dat vrouwen tussen de 20 en 30 jaar oud redelijk avontuurlijk zijn als het aankomt op de horizontale mambo. Eén studie ontdekte zelfs dat vrouwen twee keer zo geneigd waren om naar een swingersfeest of sekskelder te gaan.

Monogamie is makkelijker voor vrouwen

Vrouwen zouden minder plezier halen uit seks en lagere libido’s hebben, waardoor ze minder de neiging voelen om vreemd te gaan. Dat is toch wat het cliché zegt, maar recent onderzoek spreekt dat absoluut tegen. Vrouwen die in een lange relatie zitten en weinig seksuele drang voelen, kunnen nog altijd geïnteresseerd zijn in nieuwe partners. Vrouwelijke lichamen kunnen ook door een breder spectrum van seksuele stimuli geprikkeld worden dan mannen.

Bovendien blijkt uit het onderzoek van Martin zelf dat vrouwen zich snel kunnen vervelen in een relatie, zelfs sneller dan mannen. De auteur vroeg aan 3.341 mensen in een vaste relatie of ze zich verveelden of op het punt stonden van het plezier te verliezen. Zowel voor het eerste jaar van de relatie als de eerste drie jaar gaven twee keer zoveel vrouwen aan dat de fut er wat uit was. Uit een ander onderzoek bleek ook nog dat vrouwen meer geneigd zijn om andere seksuele activiteiten een kans te geven.

Bron: Metro

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.