Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
overspelige vrouw
28 oktober 2018

Deze vooroordelen over overspel bij vrouwen kloppen niet

Overspel is iets van alle tijden en alle types van mensen. Toch heersen er heel wat misverstanden over, zeker over ontrouwe vrouwen. Wednesday Martin, auteur van het boek ‘Untrue’, weerlegt de vier hardnekkigste mythes over vrouwelijk overspel.

Vrouwen plegen overspel door ‘emotionele’ redenen

Als vrouwen niet trouw zijn aan hun man, denken mensen vaak dat ze niet tevreden zijn over hun huwelijk en dat het hun manier is om daaraan te ontsnappen. In sommige gevallen zal dat inderdaad de verklaring zijn, maar zeker niet altijd. Studies hebben aangetoond dat meer dan een derde van de vrouwen die overspel plegen, zich binnen hun huwelijk als ‘blij’ of zelfs ‘heel blij’ omschrijven, vertelt auteur Wednesday Martin aan CNN. Zij schreef met ‘Untrue’ een boek over vrouwelijk seksualiteit.

“We geloven bepaalde zaken omdat we ze veronderstellen en zorgen er dan voor dat andere mensen ze ook geloven”, aldus Martin. “Maar als je de onderzoekgegevens van nader bekijkt, dan ontdek je dezelfde denkpatronen bij beide geslachten. Overspel is spannend en vervullend voor zowel mannen als vrouwen, en zowel fysiek als emotioneel.”

Vrouwen hebben affaires, geen onenightstands

Het is niet zo dat vrouwen minder interesse in eenmalige seksuele avontuurtjes, maar ze hebben er minder de kans toe, stelt Martin. Mannen hebben doorheen hun dagelijkse leven ‘grijze zones van overspel’, zoals bezoekjes aan stripclubs of massages met een ‘happy ending’. Voor vrouwen is het moeilijker om losse seksuele contacten te onderhouden, maar studies wijzen aan dat ze evenveel nood hebben aan afwisseling in hun seksleven.

Vrouwen zijn minder seksueel avontuurlijk dan mannen

Het stereotype over de seksuele voorkeur van vrouwen is dat ze liefst ‘gewone’ seks hebben, maar dat klopt niet. Verschillende onderzoeken besluiten dat vrouwen tussen de 20 en 30 jaar oud redelijk avontuurlijk zijn als het aankomt op de horizontale mambo. Eén studie ontdekte zelfs dat vrouwen twee keer zo geneigd waren om naar een swingersfeest of sekskelder te gaan.

Monogamie is makkelijker voor vrouwen

Vrouwen zouden minder plezier halen uit seks en lagere libido’s hebben, waardoor ze minder de neiging voelen om vreemd te gaan. Dat is toch wat het cliché zegt, maar recent onderzoek spreekt dat absoluut tegen. Vrouwen die in een lange relatie zitten en weinig seksuele drang voelen, kunnen nog altijd geïnteresseerd zijn in nieuwe partners. Vrouwelijke lichamen kunnen ook door een breder spectrum van seksuele stimuli geprikkeld worden dan mannen.

Bovendien blijkt uit het onderzoek van Martin zelf dat vrouwen zich snel kunnen vervelen in een relatie, zelfs sneller dan mannen. De auteur vroeg aan 3.341 mensen in een vaste relatie of ze zich verveelden of op het punt stonden van het plezier te verliezen. Zowel voor het eerste jaar van de relatie als de eerste drie jaar gaven twee keer zoveel vrouwen aan dat de fut er wat uit was. Uit een ander onderzoek bleek ook nog dat vrouwen meer geneigd zijn om andere seksuele activiteiten een kans te geven.

Bron: Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Dit zeggen relatie-experts over de terugkeer van André naar Monique

Relatietherapeuten zetten vraagtekens bij de stap, maar begrijpen hem wel. ,,We...

Is een affaire altijd het einde van een relatie?

Misschien ben je zelf single omdat je ex-partner je bedrogen heeft...

Vreemdgaan kan dan verleidelijk zijn, het is wel slecht voor je hart!

Vreemdgaan is slecht voor je hart. Een titel die een heel...

Na de zomervakantie stijgt aantal echtscheidingen

Vakantie is voor veel stellen het laatste redmiddel om hun relatie...

Tinder ingezet als soort escortservice

Wanneer je in een langdurige relatie zit dan lijken datingapps als...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie